Επιχείρηση "σκούπα" στον βυθό του Κόρφου !


Κυριακή 25 Ιούλη πρωί, στη πλατεία του Κόρφου είναι το σημείο συνάντησης των μελών της διοίκησης του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόρφου  (ΣΕΑΚ )με την ομάδα των εθελοντών του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΣΕΒ).
Το ραντεβού είχε κλειστεί αρκετές ημέρες πριν με πρωτοβουλία του ΣΕΑΚ, που για τρίτη συνεχή χρονιά,  οργανώνει το καθάρισμα του βυθού του Κόρφου.
Για τρίτη συνεχή χρονιά επίσης ο ΣΕΒ ανταποκρίνεται με συνέπεια στο κάλεσμα αυτό και σήμερα με μια 14μελή ομάδα με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ κ. ΠΟΤΑΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, τον κ ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΚΗ Χ. υπεύθυνο  αποστολών , και τους δύτες ΣΟΛΩΜΑΚΑΚΗ Ζ.,ΜΠΟΖΟΓΛΟΥ Θ.,ΤΟΥΣΟΥΛΗ Δ., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Θ., ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ Α.,ΜΙΧΑΛΑΚΗ Σ., ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ Γ., ΠΟΛΙΤΗ Β., ΚΟΤΣΑΚΗ Β., ΜΠΙΡΜΠΟ Ε., ΚΑΜΕΝΙΔΗ Σ., και ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Α. έδωσαν το παρών.
Στην όλη προσπάθεια συνέβαλε και βοήθησε με τον τρόπο του, ο κ. Λύτρας Κ. πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΑΤ,  που με την βοήθεια του  το ΕΚΑΒ  έστειλε  ένα ασθενοφόρο να βρίσκεται έτοιμο στον χώρο της επιχείρησης, τηρώντας έτσι όλα τα προβλεπόμενα  μέτρα για την ασφάλεια των δυτών.
Με οργάνωση, πειθαρχία, αλλά και με κέφι, οι δύτες για μιάμιση ώρα περίπου,  βούτηξαν στον βυθό γεμίζοντας σακούλες με ότι άχρηστο σκουπίδι συναντούσαν, και εδώ πρέπει να πούμε πως αυτά ήταν και παραμένουν ακόμα, …. πάρα πολλά.
Οι φωτογραφίες βέβαια μιλούν από μόνες τους
Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε αυτήν την προσπάθεια  μεγάλος απών ήταν ο κατεξοχήν υπεύθυνος φορέας για τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού, η Δημοτική αρχή που ενώ υποτίθεται ότι έχει ασθενοφόρο αυτό είναι σε αχρηστία, ενώ και το φορτηγό που τελικά θα έστελνε για να μαζέψει τα σκουπίδια ….χάλασε στη διαδρομή!!
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην συλλογικότητα στην αυτοοργάνωση στον εθελοντισμό και σε όλους τους ενεργούς πολίτες που δεν παραμένουν παθητικοί δέκτες αλλά είναι φορείς πρωτοβουλιών για το κοινό καλό! Μπράβο στον ΣΕΒ και ΣΕΑΚ!

Η όλη επιχείρηση έκλεισε με ένα ευχαριστήριο κέρασμα στους δύτες ,και με την υπόσχεση  τον Σεπτέμβρη η «σκούπα» να επαναληφθεί.