Δελτίο τύπου της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων


                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              10 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους πολίτες  συνδημότες του νέου Δήμου που την υποστήριξαν και την τίμησαν με την ψήφο τους, και μέσα από τις εκλογές έστειλαν το μήνυμα ότι αξιώνουν το διάλογο, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια στο Δήμο Κορινθίων.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η Κίνηση Πολιτών αύξησε σημαντικά το εκλογικό ποσοστό της στο 14,2%  και εξασφάλισε  την εμπιστοσύνη 4.618 πολιτών για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.
Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι εν μέσω διλημμάτων, κομματισμού και πολιτικής απαξίωσης η Κίνηση Πολιτών είναι ισχυροποιημένη στο νέο Δήμο.
Η εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Χαράλαμπου Κασίμη και άλλων δύο Συμβούλων, αποδεικνύει ότι μια πραγματικά ανεξάρτητη Κίνηση, χωρίς χρίσματα και χωρίς κομματικές, οικονομικές ή άλλες εξαρτήσεις, μπορεί να παρεμβαίνει δυναμικά και να συνδιαμορφώνει την πολιτική ζωή ενός Δήμου.

Στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι δημότες καλούνται για άλλη μια φορά  να αποφασίσουν για ζητήματα που πετύχαμε να αναδείξουμε ως καίρια για το μέλλον του τόπου τα περασμένα χρόνια. Ζητήματα όπως:
η διασφάλιση της συμμετοχής του πολίτη και της διαφάνειας στη Διοίκηση
η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού στο σύνολο του Δήμου
η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου
η προστασία και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Κορινθιακού και του Σαρωνικού 
η προώθηση της ανακύκλωσης, η απόρριψη της δεματοποίησης και της καύσης των απορριμμάτων
η ενιαία διαχείριση των υδάτινων πόρων και η διασφάλιση της υδροδότησης όλων των περιοχών του νέου Δήμου
η προστασία των δημόσιων χώρων και η ανάπλαση της πλατείας «Περιβολάκια» χωρίς την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων
 η προστασία της απασχόλησης
ο σχεδιασμός και η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής 
                
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Χρόνια τώρα απευθυνόμαστε με συγκεκριμένες αρχές σε ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες.  Σε πολίτες με ακέραιη και ελεύθερη συνείδηση,  με ισχυρή πολιτική κρίση και αγάπη για τον τόπο τους, οι οποίοι είναι και γνώστες και ώριμοι για να  κρίνουν ποια επιλογή τους θα υπηρετήσει καλύτερα το συμφέρον των δημοτών, την πρόοδο και την ευημερία.
Οι  θέσεις  της παράταξής μας  για το ποιο είναι το συμφέρον του τόπου έχουν εκφρασθεί σαφέστατα   στα προηγούμενα  χρόνια αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό λοιπόν, η Κίνηση Πολιτών, σεβόμενη απόλυτα την ελευθερία και αξιοπρέπεια των πολιτών δεν θα υποδείξει,  ούτε θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της για τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών.

Για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ο αγώνας συνεχίζεται και με συναίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαστε «η συνείδηση και το χαμόγελο της πόλης και του δήμου» και θα προσπαθούμε καθημερινά να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους δημότες.