ΞΑΝΘΗ


Το πρόγραμμα σήμερα είχε Ξάνθη και Νέστο ποταμό, όμως 6 ημέρες στη Θράκη και βροχή δεν είχαμε δει ….ε λοιπόν σήμερα… την έριξε μαζεμένη !!
Από το πρωί έδειχνε ότι «βάρυνε ο καιρός και δεν θα τη γλυτώναμε τη βροχή , έτσι μόλις φτάσαμε στην Ξάνθη με μια μικρή στάση στη Βιστωνίδα, άρχισε να βρέχει , όχι όμως απαγορευτικά στο να συνεχίσουμε τη βόλτα μας στο περίφημο παζάρι. Πόλη του εμπορίου θα μπορούσε να λέγεται, και όχι μόνο λόγω του παζαριού, πλήθος μικρά και μεγάλα μαγαζάκια στους δρόμους γύρω από τις δυο κεντρικές πλατείες αλλά και η δημοτική αγορά σε δεσπόζουσα θέση.


Ζωντανή, πολύβουη, πολύφωνη, πολυπολιτισμική, πόλη με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, πολλούς νέους, πολλά αυτοκίνητα, και με  αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον λόγω συνύπαρξης του παλιού με το νέο. Σε αντίθεση με την Κομοτηνή η πόλη γεμάτη από ζαχαροπλαστεία, σουβλατζίδικα και υπέροχη μπουγάτσα. Όσο για τιμές …σε καφετέρια που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των Αθηνών, 2 καπουτσίνο και 2 κομμάτια κέικ (κέρασμα) 4,5 ευρώ!!





Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε την Ξανθίππη το περίφημο εστιατόριο της Ξάνθης που μας κατέπληξε για μια ακόμα φορά με την υψηλή ποιότητα και νοστιμιά του φαγητού, το άψογο  και πολύ γρήγορο σέρβις, σε αντίθεση με τις χαμηλότατες τιμές του. Αξίζει κάθε έπαινο και φυσικά να το επισκεφθείτε.




Η Ξάνθη έκλεισε με φοβερό ποδαρόδρομο στο ψιλόβροχο για να συμπληρώσουμε τη συλλογή της Βιβίκας με ρακοπότηρο Ξάνθης!! Όσο για Νέστο, ούτε κουβέντα με αυτή τη βροχή που δυνάμωσε πολυ καθώς φεύγαμε για Κομοτηνή.