"Υποδείξεις" προς την Κίνηση Πολιτών


Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά τις "υποδείξεις" της εφημερίδας "Σφήκα" προς την Κίνηση Πολιτών. Οφείλουμε όμως να πάρουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν ορισμένες πλευρές αυτών των "υποδείξεων", και να αναδείξουμε ετσι το κυρίαρχο ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο που οδηγεί σε .....πλειοψηφίες και τελικά στην εξουσία.

Τι μας συμβουλεύει  λοιπόν ο κύριος  από τη σφήκα;
α) Να λέμε ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος!
β) Καθημερινή συναλλαγή και"πολιτική μάχη" στα μπαρ και τα ουζερί!
γ) Ανάδειξη στελεχών που να ξέρουν να κάνουν ίντριγκες!

Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας λοιπόν!!!..... 

Άραγε ποιος ....."πνευματικός" Δήμαρχος έχει την τεχνογνωσία για να κάνει μερικά ......σεμινάρια και στην Κίνηση ;;
 
----------------------------------------------------------------
το αρθρο στη ΣΦΗΚΑ

Τι θα κάνει η Κίνηση Πολιτών και ο καθηγητής;

Ευγενής η παρουσία και η πολιτική δράση του Πανεπιστημιακού δασκάλου. Ο τίτλος του καθηγητή βαραίνει πάνω του αλλά αποτελεί και στοιχείο για την αυτοδιοίκηση..!


Τέθηκε επικεφαλής της μετακομματικής αυτοδιοικητικής παρέμβασης Πολιτών το 2006 και στην πρώτη συμμετοχή πήρε 9% και εξέλεξε στο δημοτικό συμβούλιο έναν σύμβουλο τον εαυτόν του. Παρά τις προσδοκίες τον Νοέμβριο δεν ξεπέρασε το 15% δημιουργούντας μία τάση απογοήτευσης στους φίλους και τα στελέχη της Κίνησης που πίστευαν και ήλπιζαν ότι θα μπούν στον δεύτερο γύρο και θα μπορέσουν να πάρουν τον δήμο.
Η νέα εποχή για την Κίνηση έχει πολλά άλυτα προβλήματα.
Ενα απο αυτά είναι αν θα μείνει μία κίνηση διαμαρτυρίας ή ακόμα και κοινωνικής παρέμβασης ή θα  θελήσει να γίνει δύναμη εξουσίας.
Στην περίπτωση αυτή...Η Κίνηση Πολιτών θα πρέπει να αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα της, τον τρόπο παρέμβασής της, αλλά και την στρατηγική της.
Για να γίνει κίνηση εξουσίας και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει υπέρ της τις πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες που απαιτούνται, πρέπει να βγάλει στην πολιτική αγορά και ένα νέο τρόπο έκφρασης αλλά και άλλου είδους στελέχη.
Στελέχη με έντονη κοινωνική παρέμβαση, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ίντριγκες, όπως επίσης έχουν και τη δυνατότητα να παίρνουν ψήφους.
Με τον ελιτισμό μπορεί να βαυκαλίζεσαι ότι διατηρείς ανέπαφη την πολιτική και ηθική σου καθαρότητα,Δήμο δεν βλέπεις όμως ακόμα και αν ο ήλιος δύσει από την ανατολή.
Κατά την εκτίμησή μας λοιπόν η Κίνηση Πολιτών έχει μπροστά της ένα
δύσκολο δίλημμα. Ή θα αποδεχθεί τον ρόλο της και θα παραμείνει Κίνηση κοινωνικής και αυτοδιοικητικής διαμαρτυρίας ή θα αλλάξει προσανατολισμό και χαρακτήρα.
Στην πρώτη περίπτωση δύσκολα θα ξαναπιάσει το 14%, στη δεύτερη περίπτωση όλα είναι ανοιχτά. Αυτό όμως που δεν μπορεί να συμβεί είναι ο κ. Κασίμης να μετεξελιχθεί σε παράγοντα που θα λέει ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος και θα βρίσκεται καθημερινά στα ουζερί και στα μπαρ της Κορίνθου, όπου δίνεται ηπραγματική πολιτική μάχη.
Μέχρι τώρα ο καθηγητής, συνεπέστατος προς τον εαυτό του και το μυαλό του, ουσιαστικά έκανε αυτοδιοικητική πολιτική μέσω simulator και μέσω των φίλων και συνεργατών του που είχαν κοινές ανησυχίες και περίπου κοινά βιώματα.
Μπορεί άραγε να αλλάξει ο κ. Κασίμης; Μπορεί να αλλάξει η Κίνηση Πολιτών;
Ο χρόνος θα το δείξει.Πάντως η ανάγκη της νέας στρατηγικής είναι πλέον ορατή απο όλα τα στελέχη της..!