Βαλαώρα Δήμου Απεραντίων Ευρυτανίας

 ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.youtube.com/watch?v=lpMBVyeRGKw

ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από δυο χρόνια ακριβώς, έπεσε η πρόταση που την ....αποδέχτηκα αμέσως, για ένα νέο τριήμερο στη Ευρυτανία.
Βάση μας η Βαλαώρα , ξεναγός ο Θωμάς και η πρώτη επιλογή για το εκκλησάκι του Αγίου Αντρέα πάνω από τη λίμνη Κρεμαστών πολύ εύστοχη.

Η πεζοπορία στο μικρό ανηφορικό μονοπάτι, η θέα της λίμνης και στο βάθος οι βουνοκορφές των Αγράφων, σου έκοβαν την ανάσα!!
Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!!
Μέσα σε μια σπηλιά με μεγάλο βάθος, το μικρό, λιτό, λειτουργικό εκκλησάκι, που είχε και τοιχογραφίες (!!) στο ιερό του.

Η κατάβαση πολύ πιο ωραία και ευχάριστη γιατί άρχισε να ψιλοχιονίζει και βέβαια πιο....ξεκούραστη!

Στο τζάκι, που το βρήκαμε αναμμένο, το ντόπιο χοιρινό και τα λουκάνικα  έγιναν γρήγορα ένα εξαιρετικό γεύμα για τους...πεινασμένους της παρέας!

Η επίσκεψη στο μικρο φαράγγι των "διαβόλων", όπως και η Γρανίτσα, το όμορφο κεφαλοχώρι  του δήμου Απεραντίων, ήταν στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας.
Ο ήπιος και λαμπερός καιρός μας βοηθησε να απολαύσουμε τις ομορφιές που απλόχερα η φύση προσφέρει!

Το μικρο ορμητικό ποταμάκι, το παράξενο κόκκινο μυκητοειδές ανθάκι που πρώτη φορά βλέπαμε, τα αποτυπώματα φύλλων πάνω στη πέτρα δημιουργημένα ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες χρόνια πριν, η βόλτα πάνω  στο χαλί από τα πεσμένα πλατανόφυλλα στον Πλατανιά, αλλά και το υπέροχο χοιρινό με λαχανίδες και η πίτα της Μαριώς μας "γέμισαν" με το παραπάνω την ημέρα.

Η επιστροφή μέσα από τα υπέροχα χωριά που περιβάλλουν το Καρπενήσι και ιδιαίτερα το Μικρο Παλιό Χωριό με την μικρή λιμνούλα δημιούργημα της κατολίσθησης του 1963, έκλεισε αυτό το όμορφο τριήμερο.