Κόρινθος - ΗΠΑ.... ένα ταξιδάκι....


Δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα η νέα δημοτική αρχή του Δήμου ,και αμέσως μπήκε στα δύσκολα ...Πρέπει να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων!!
Ο δήμαρχος είναι σαφής! Θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα γρηγορότερα με αυτή την γάγγραινα, που ταλαιπωρεί τόσα χρονια τον τόπο...
Η εντολή που έλαβε πρόσφατα ήταν να συνεχίσει το ....έργο των μεγάλων μελετών και των μεγαλεπήβολων σχεδίων. Το ήμισυ του παντός, είναι να έχεις έναν ικανό δήμαρχο και ένα καλό σχέδιο .... τα υπόλοιπα τα βρίσκεις, αρκεί να μπεις στον κόπο και να ψάξεις λίγο ...σε όλο τον κόσμο!!
Δεν βαριέσαι ....αξίζει αυτός ο τόπος μια θυσία παραπάνω....εξάλλου έχει και "νέους" συνεργάτες που πρέπει να τους ανοίξει τα φτερά, πρέπει να ανακαλύψουν τον κόσμο, πρέπει να τους "μάθει" τον κόσμο, όπως έκαναν άλλοι πριν γι αυτόν ! Ένας καλός "πατερούλης" δήμαρχος πρέπει να φροντίζει για όλα! 
Τι;;  δεν είναι σωστό σε περίοδο κρίσης;; 
Σιγά να μην αφήσω την κρίση να πάρει αποφάσεις για μένα.... Σιγά να μην ακούσω τον Κασίμη και τους "ακίνητους" της Κίνησης! 
Το γοργόν και χάριν έχει!
Αρκεί που έχεις την πλειοψηφία και παίρνεις αποφάσεις, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού! προσχήματα για να μην προχωρήσει το "έργο" της η δημοτική αρχή!
-------------------------------------------------------------
Ξεκινάμε με χιούμορ.....θα συνεχίσουμε με .....


Χωρίς περίσκεψη, σοβαρότητα και ουσιαστική ενημέρωση, στην συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός εισηγήθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, την αποστολή αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερωθεί «για μια νέα τεχνολογία» στην διαχείριση των απορριμμάτων. Χωρίς στοιχειώδη άλλη ενημέρωση και αιτιολόγηση αποφασίστηκε, από την παράταξη του κ. Πνευματικού αλλά και αυτή του κ. Γιώτη, η συμμετοχή σ’ αυτό το ταξίδι των κκ. Α. Πνευματικού, Δ. Τζαναβάρα και Χ. Κορδώση, με έξοδα του δήμου.

Η Κίνηση Πολιτών καταψήφισε και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο ταξίδι θέτοντας σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη σύνθεση, όσο και για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας αποστολής που αγνοεί τόσο τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην διαχείριση των απορριμμάτων όσο και την συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για μια δια-παραταξιακή πρόκληση. Ένα ταξίδι αναψυχής σαν αυτά που έγιναν στην Κούβα, στην Κίνα και αλλού επί δημαρχίας Θ. Θωμαίδη σε αναζήτηση λύσης για τα απορρίμματα για να βρισκόμαστε ακόμα σε σημείο μηδέν. Είναι αδιανόητο να προκαλείται μ’ αυτό τον τρόπο η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των πρόσφατα εκλεγμένων εκπροσώπων της να σιωπά.

Πολιτικά ήθη των καιρών που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση!

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων
Γραφείο Τύπου
-----------------------------------------------------------