Κύριε Δήμαρχε ....μια ταπεινή πρόταση!


Κύριε Δήμαρχε,
Με συμπάθεια σας άκουσα πριν από λίγο στο ekorinthos.gr , να μας υπόσχεστε ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν, με διάφανες διαδικασίες , να αναζητήσετε  λύση για την "ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμάτων" και όλα αυτά για τα συμφέροντα των νοικοκυριών της Πόλης και όχι των εταιρειών!
 
Βέβαια ξεκαθαρίζετε στην αρχή..... "χωρίς να λέτε τίποτα για τη μέθοδο και το κόστος", κρύβοντας σθεναρά τον ΑΣΣΟ κάτω από το μανίκι!

Πριν μπείτε στη ταλαιπωρία της "μονοήμερης" επίσκεψης στις ΗΠΑ, και βέβαια ακόμα χειρότερα πριν φτάσετε  στη Γη του Πυρός, για να βρείτε την πολυπόθητη λύση, κάντε τον κόπο και διαβάσετε αυτό το κείμενο, και δείτε σε αυτή  την διεύθυνση για την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.....που ξέρετε μπορεί μια από τις λύσεις, να είναι  απλή και να βρίσκεται δίπλα σας!!

 ------------------------------------------------------

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 2939/2001, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ συνάπτει συμβάσεις συνεργασίες με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης σε συνεργασία μαζί τους.

Τα βασικά σημεία που προσδιορίζουν το πλαίσιο συνεργασίας του Συλλογικού Συστήματος ΑνταποδοτικήςΕναλλακτικής Διαχείρισης ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι τα ακόλουθα:

ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ των ανακτηθέντων συσκευασιών για το Δήμο, αφού ΟΛΕΣ οι εργασίες γίνονται από την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του Δήμου, αφού ΟΛΕΣ οι εργασίες πραγματοποιούνται από την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της επιβάρυνσης των καυσαερίων από την ανακύκλωση, αφού απαιτούνται πολύ λιγότερα δρομολόγια μεταφοράς των ανακτηθέντων ποσοτήτων, λόγω της μείωσης του όγκου αυτών έως 90% στην πηγή, με την αξιοποίηση του εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Αύξηση της αγοραστικής δύναμης των δημοτών, μέσω της παροχής του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες.
Ενίσχυση Κοινωνικών Σκοπών, μέσω της δωρεάς του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ κοινωνικών σκοπών.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, αφού μέσω των υψηλών ποσοτήτων που ανακυκλώνονται, μειώνονται οι ποσότητες που καταλήγουν στα απορρίμματα.
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω της αξιοποίησης των Προγραμμάτων στοχευμένων σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. Διενέργεια Διαγωνισμών Ανακύκλωσης για μαθητές ή για τους δημότες ενός Δημοτικού Διαμερίσματος κλπ
Μη κατάληψη θέσεων στάθμευσης, στους δρόμους της πόλης, όπου ήδη υπάρχει πρόβλημα χώρου για την τοποθέτηση των αναγκαίων κάδων απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι οι Δήμοι μπορούν να εφαρμόζουν, παράλληλα, και άλλα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.