Οι φύλακές ....και τα σχολεία.....Είναι καλό και πρέπει να επιδιώκεις, να κλείνεις μια φυλακή και 

να ανοίγεις ένα σχολείο.....Το να κλείνεις 1933 σχολεία, κύριε ΓΑΠ

 πως πρέπει να το χαρακτηρίσουμε?... πρόοδο???Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε χθες βράδυ την απόφασή του να κλείσουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα δημοτικά σχολεία του Αγιονορίου, του Στεφανίου, του Σπαθοβουνίου, του Αγγελοκάστρου, του Δήμου Κορινθίων. Παρά την έντονη αντίθεση των κατοίκων τους να κλείσουν, βασισμένη σε επιχειρήματα, παρά την κινητοποίησή τους και παρά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου μας.

Το Υπουργείο με ανυπόκριτη διγλωσσία κώφευσε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία τους, έκανε δήθεν διαβούλευση, δηλαδή ηλεκτρονική αναγγελία των προθέσεών του, απαξίωσε την έννοια της συνεργασίας, που ζητούσε από τους δήμους με επιστολή της η υφυπουργός και, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, προέβη στην εκτέλεση μιας ήδη ειλημμένης απόφασης για… τα «έξυπνα σχολεία» … Οι νεολογισμοί δεν έχουν τέλος.

Το κλείσιμο των σχολείων σημαίνει μαρασμό και απερήμωση της υπαίθρου.

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σε αυτήν την πολιτική. Ως παράταξη και ως πολίτες, θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα των συνδημοτών μας για την ανατροπή αυτής της αδικίας.


To Γραφείο Τύπου