ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:Πολλή σιγουριά και άνεση για το... τίποτα!!




Αυτή την εικόνα τουλάχιστον αποκόμισα εγώ από τη συνέντευξη που παρακολούθησα χτες, του Δήμαρχου Κορινθίων στο Drtv και στην Τζένη Σουκαρά.
Στα μεγάλα θέματα του λιμανιού και των σκουπιδιών αναπτύχθηκαν σκέψεις προθέσεις και ευχές ενώ η πρωτοβουλία και οι ενέργειες για την εξέλιξη τους "αφέθηκαν " στην κυβέρνηση και την περιφέρεια, κρατώντας βέβαια αποστάσεις από τυχόν ανεπιθύμητες αποφάσεις των παραπάνω, που όμως δεν θα αφορούν τον Πόντιο Πιλάτο, δηλαδή αυτόν.
Υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το θέμα της ύδρευσης και  αποχέτευσης για όλο τον Καλλικρατικό δήμο μέσα στη τρέχουσα θητεία, πράγμα που μένει βέβαια να αποδειχθεί στη πράξη.
Κουβέντα φυσικά για το πιο απλό και οικονομικό έργο, που θα μπορούσε ήδη να έχει γίνει, αυτό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου,της επαρκούς και άμεσης ενημέρωσης του πολίτη για τα θέματα που τον αφορούν, με διαφάνεια και απλότητα.(Εδώ κάτι θα μπορούσε να "αντιγράψει" από την πρακτική του κ.Τατούλη ). 
Για τον θέμα του  Συμπαραστάτη του Πολίτη,  φάνηκε να μην βιάζεται καθόλου για την εκλογή του, ενώ  αποσιωπώντας την πρόταση της Κίνησης Πολιτών για συζήτηση και συνεννόηση πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας, για να υπάρξει κοινή πρόταση των παρατάξεων, παρουσίασε την πρόταση Λούμπα σαν δήθεν υπερπαραταξιακή και ενωτική, κρύβοντας τον πολιτικό του ελιγμό και σκοπιμότητα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ...παραταξιακές υποψηφιότητες!

Όσο για την φίλη Τζένη, έχω να πω πως "έβγαλε" μια ωραιότατη εικόνα, ευγενική υπέρ του δέοντος στις ερωτήσεις της προς τον καλεσμένο της, με περισσή αβρότητα και επαγγελματισμό. Θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω εδώ ένα πρόσφατο κείμενο της που νομίζω ότι εκφράζει καλύτερα την πραγματικότητα που ζούμε!

"Διότι εδώ όλοι πλέον  μιλούν ακατάπαυστα και ψεύδονται ασύστολα, γνωρίζοντας πως οι ακροατές καταλαβαίνουν πως ψεύδονται αφού κι εκείνοι ψευδώς θα τα μεταφέρουν στους απόντες κι επομένως οι απόντες όταν θα ακούσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, παραδομένοι της προσπάθειας να διαχωρίσουν την αλήθεια από το ψεύδος, θα συνεχίσουν  να ζουν μέσα  στην ψευδαίσθηση μέχρι η ίδια η ζωή να τους αιφνιδιάσει δυσάρεστα."