Ζητάνε περισσότερα κέρδη για τους μετόχους των ΕΛΠΕ !


Με μια ακόμα κατευθυνόμενη, ψευδή, και μονόπλευρη δημοσίευση στη Καθημερινή της "καλής" δημοσιογράφου Xρύσας Λιάγγου, που με τον τίτλο "Αρνούνται να... κόψουν τους χρυσούς μισθούς οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ" επιχειρείται να σπιλωθεί ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ να υπερασπίσουν την Επιχειρησιακή Συλλογική τους Σύμβαση Εργασίας από την επίθεση της διοίκησης που επιχειρεί να περικόψει έως και 40% τους μισθούς τους!

Ζητάνε οι αγαπητοί "κατευθυνόμενοι" δημοσιογράφοι δηλαδή, να ενταχθούν οι εργαζόμενοι  σε μια λογική εθελούσιας παραίτησης από δικαιώματα που απορρέουν μέσα από διαπραγματευόμενες συμβάσεις εργαζομένων και διοίκησης, κοινά συμφωνημένων και υπογραμμένων.

Ζητάνε από τους εργαζόμενους σε μια πρώην δημόσια επιχείρηση που με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέληξε το 65% να το κατέχουν ιδιώτες εδώ και αρκετά χρονια, να δεχθούν ότι κακώς ο μάνατζερ της επιχείρησης και εκλεκτός συνεργάτης του κ.Λάτση, κ.Κωστόπουλος πιάστηκε.... κορόιδο τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενους και υπόγραψε σύμβαση με "χρυσούς μισθούς"!!

Ζητάνε δηλαδή οι θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς" και των "ελεύθερων διαπραγματεύσεων", οι εργαζόμενοι "εθελοντικά" να αποδεχθούν, σε μια στιγμή που δέχεται κάθε είδους  επίθεση το εισόδημα τους από τις πολίτικες της κυβέρνησης, επιπλέον θυσία και παραχώρηση μέρος των εισοδημάτων τους να το "διαχειριστούν".... ποιοι;;

Ποιος θα καρπωθεί αυτά τα εκατομμύρια των περικοπών;; το κράτος;

Με απλά μαθηματικά και απλή λογική, το κράτος στη καλύτερη περίπτωση θα πάρει μέρος από το κέρδος που θα προκύψει για την εταιρεία από τις περικοπές, σαν ποσοστό του μερίσματος που δικαιούται. Από την άλλη όμως θα χάσει περισσότερα από "ζεστούς" φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία που παρακρατεί κάθε μήνα,που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό  ανάλογο με τις περικοπές!!

Ζητάνε από τους εργαζόμενους να "θυσιάσουν" το 40% των εισοδημάτων τους στο όνομα άραγε ποιου αποτελέσματος;;
Τα περισσότερα κέρδη για τους μετόχους των ΕΛΠΕ !!