Δήμος Κορινθίων και ενημέρωση!!


Ένα "περίεργο" κλίμα επικρατεί στη διασύνδεση  των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης  με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  του Δήμου Κορινθίων.Μια εμφανή απέχθεια στη διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση, που δόξα τω θεό σήμερα με τα μέσα που υπάρχουν μπορεί να είναι άμεση.

Είχα γράψει στο "ΣΟΛΥΓΕΙΑ" για την ανυπαρξία της όποιας ενημέρωσης στον πρώην δήμο Σολυγείας, εξ ου και η δικιά μου πρωτοβουλία να φτιάξω το blog ΣΟΛΥΓΕΙΑ, για να ενημερώνω κατά το δυνατόν τους κατοίκους της περιοχής. Αντίστοιχα είχα διαπιστώσει την ίδια δυσκολία και στην ενημέρωση από πλευρά του δήμου Κορινθίων, κάτι που επτά μήνες μετά την Καλλικρατική αναδιάρθρωση- ενοποίηση των δήμων και την εκλογή νέων αυτοδιοικήσεων, δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό!!

Το πιο εύκολα πραγματοποιήσιμο και χωρίς σχεδόν κανένα οικονομικό βάρος έργο που θα μπορούσε να κάνει ο κ.Πνευματικός το έχει τελείως "αμελήσει".
Εκτός και αν σκόπιμα ακολουθεί την πολιτική του όσο πιο λίγα ξέρουν οι πολίτες τόσο καλύτερα για την εξουσία. Όσα λιγότερα στοιχεία και ενημέρωση έχουν τόσο μεγαλύτερη ησυχία θα έχουμε από τυχόν ελέγχους και κριτικές.

Είναι αλήθεια παράλογο και χρίζει διαφόρων ερμηνειών το ότι ένα ψήφισμα που συντάχθηκε και κατατέθηκε από την  Δημοτική κοινότητα Σοφικού στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενσωματωθεί στο αντίστοιχο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου , και το οποίο προσυπέγραφαν η τοπική κοινότητα Κόρφου και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής σχετικά με τα ιχθυοτροφεία , ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ με email αφού δεν μπόρεσα να το πάρω την Δευτέρα σε φωτοτυπία!!