Η απλή αναλογική, να γίνει παλλαϊκό αίτημα !!


Διάβασα τελευταία ένα άρθρο του Ν.Μπιστη στο pro tagon.gr, στο οποίο κατηγορεί την Αριστερά ότι με την τακτική της να μην συναινεί στην πολιτική του δώστα όλα για να σωθούν τραπεζίτες, βιομήχανοι και δανειστές,…. ετοιμάζει το έδαφος για την επιστροφή της ….δεξιάς όπως έγινε στην Πορτογαλία!!

Δεν έχουν άραγε συναίσθηση ότι πλέον τέτοια χιλιοειπωμένα λόγια , για το «φόβο» της δεξιάς δεν περνούν ούτε και στους πιο φανατικούς οπαδούς τους;

Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι δυσδιάκριτες πλέον οι πολιτικές διαφορές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Ξεχνούν ότι οι πιο δεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απλά γιατί ήταν το κόμμα εκείνο που πιο εύκολα μπορούσε να απορροφήσει και να αποσβήσει τις αντιδράσεις του λαού;

Και το άκρον άωτον , λέγονται αυτά τη στιγμή που δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζει τα πιο απεχθή, αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος τους λαού, ενώ υπόγραψε κείμενο που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία μας στην ΕΕ και το ΔΝΤ!

Το έργο «δεξιά και δημοκρατικές δυνάμεις» πλέον έχει «καεί» και το να προσπαθούν να το χρησιμοποιούν σήμερα, δείχνει πόσο ρηχά και ανύπαρκτα είναι τα επιχειρήματα τους υπέρ της πολιτικής που ασκούν.

Τα λιγοστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των καναλιών που τολμούν ακόμα να προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα, πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν ότι το πολίτικο σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Οι ανατροπές στον τρόπο ζωής, στα κοινωνικά και οικονομικά στάτους των πολιτών με ρυθμούς ΣΟΚ, ανατρέπουν  τις πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις τους.
.
Το πρωτοφανές μεταπολιτευτικά κίνημα των πολιτών στις πλατείες όλης της Ελλάδας, θα διαμορφώσει εκ των πραγμάτων τη νέα δυναμική πολιτική κατάσταση και  θα χαρακτηρίσει τη νέα σελίδα στη  πολιτική ιστορία της χώρας.

Ένα βασικό αίτημα που πρέπει το κίνημα αυτό να προβάλλει και να διεκδικήσει είναι να υπάρξει μέχρι τις επόμενες εκλογές, ένας εκλογικός νόμος που να αποτυπώσει ισότιμα, τίμια , δίκαια, χωρίς αποκλεισμούς, όλες τις υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις που θα θελήσουν να εκπροσωπήσουν τον λαό.
Να υπάρξει δηλαδή η απλή αναλογική σαν εκλογικό σύστημα, και αυτό να είναι το μόνο αποδεκτό νομοσχέδιο που μπορούν να δεχτούν από τη σημερινή βουλή.