ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Ξυλοκάστρου την Κυριακή 12/6/2011, κατέληξε στο ακόλουθο κείμενο, όπου τις επόμενες μέρες θα μοιραστεί για υπογραφές πολιτών και στη συνέχεια θα σταλεί στους βουλευτές του Ν. Κορινθίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παναγιώτη  Μπεγλίτη
Κατερίνα  Φαρμάκη
Άγγελο  Μανωλάκη
Κώστα  Κόλλια                                                         Ξυλόκαστρο  12-6-2011

Κύριοι βουλευτές.
Έχετε εκλεγεί με την ψήφο του Κορινθιακού λαού για να μας εκπροσωπήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εργαζόμενοι και αγωνιζόμενοι για τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των πολιτών και την τήρηση του Συντάγματος.
Σας θυμίζουμε ότι κατά το σύνταγμά μας : "Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία."
Η λαϊκή κυριαρχία όμως καταλύεται όταν δεν υπάρχει οικονομική ανεξαρτησία, όταν τα παράνομα και εν κρυπτώ δάνεια που συνάπτει η Ελληνική κυβέρνηση, στόχο έχουν την ικανοποίηση των πιστωτών μας, την υποταγή μας στην διεθνή κερδοσκοπία και όχι την πραγματική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Επί πλέον η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση, χωρίς αυτή να έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ισοδυναμεί στην ουσία με κατάργηση αυτού του ίδιου του συντάγματος.
Έτσι οδηγούμαστε σ’ έναν οικονομικό εφιάλτη, από το ένα μνημόνιο στο άλλο και καταλαβαίνουμε ότι η επιβίωσή μας εξαρτάται από επαναλαμβανόμενους δανεισμούς με δυσχερέστερους και βαρύτερους κάθε φορά όρους. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι στόχος αυτής της πορείας είναι εκτός των άλλων και η εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της Χώρας μας, όπως αποκαλύπτουν τα πρώτα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων.
Σας κάνουμε γνωστό ότι δεν δεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε και εσάς, που μας εκπροσωπείτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να πείτε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο ΟΧΙ, στην πολιτική επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σας καλούμε να μη συνδέσετε το όνομά σας με την επιχειρούμενη εκποίηση του μέλλοντος, του δικού μας και των παιδιών μας. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το ΟΧΙ, να παραιτηθείτε από τη θέση στην οποία σας στείλαμε. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας εκπροσωπείτε και διαφωνούμε ρητά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γραφτούν τα ονόματά σας στην Ιστορία, είτε ως Λεωνίδας, είτε ως Εφιάλτης.
Τέλος, επικαλούμεθα το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του συντάγματος που ορίζει ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και σας λέμε ότι θα είμαστε έξω στους δρόμους και στις πλατείες και θα μας βρείτε απέναντί σας, εάν ψηφίσετε θετικά αυτό το κατάπτυστο κείμενο.

Λαϊκή συνέλευση πλατείας Ξυλοκάστρου