«Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δευτέρα 18/7/2011 και η συζήτηση για τις αποθήκες χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας»

 
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Π.Σ. Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος, ζήτησε να ενταχθεί προ ημερησίας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα.
Είχε προηγηθεί την Κυριακή λαϊκή συνέλευση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στην οποία η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ήταν παρούσα. Στη λαϊκή συνέλευση ο κ. Πετράκος μίλησε και κάλεσε τους κατοίκους και τη δημοτική Αρχή να παραβρεθούν στη συνεδρίαση.
Πράγματι, πάνω από 100 κάτοικοι και ο Δήμαρχος με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατέκλυσαν την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, φωνάζοντας συνθήματα: «Τατούλη παραιτήσου, ας πρόσεχες πού έβαζες την υπογραφή σου», «Όχι χημικά στο Σουσάκι», «Όχι άλλη επιβάρυνση στους Αγίους Θεοδώρους».
Αναγκάστηκε ο κ. Τατούλης να αποδεχθεί να μπει το θέμα προ Η.Δ. και πρώτο. Στην πρόταξη του θέματος που πρότεινε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος συμφώνησαν και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Δράκος, Γόντικας και Μπούκλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες.
Από την πλευρά του επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος ετέθη να αποφασίσει το Π.Σ.:
1) Να ανακαλέσει άμεσα ο Περιφερειάρχης την απόφασή του, με την οποία υπέγραψε την άδεια οριστικής εγκατάστασης των αποθηκών χημικών.
2) Να ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από το ΥΠΕΚΑ να ανακαλέσει τη θετική γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε.
3) Να προσβάλει νομικά και συνολικά τη Μ.Π.Ε. αν δεν υπάρξει πολιτική απόφαση από το ΥΠΕΚΑ.
4) Να συμμετάσχει και να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει ο Δήμος και η επιτροπή αγώνα.
Με τις προτάσεις αυτές συμφώνησε απόλυτα και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ο οποίος πήρε το λόγο και ζήτησε το Π.Σ. να αναλάβει τις ευθύνες του και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες.
Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τατούλης αντιπρότεινε να επισκεφθεί τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αν η άποψή τους συμφωνεί με την άποψη των κατοίκων περί επικινδυνότητας των χημικών τότε να ανακαλέσει. Υποστήριξε επίσης ότι η άδεια που έδωσε για οριστική εγκατάσταση ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν αφού υπήρχε θετική έγκριση από το ΥΠΕΚΑ. Τότε αποδοκιμάστηκε πολύ έντονα από τους κατοίκους, οι οποίοι του είπαν ότι δεν είναι υπάλληλος, αλλά αιρετός και αν θέλει να είναι υπάλληλος να παραιτηθεί και πολλοί κινήθηκαν εναντίον του για να τον προπηλακίσουν. Ο πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση προσωρινά. Οι κάτοικοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του κ. Τατούλη και της κυβέρνησης.
Δυστυχώς, βέβαια, στην ψηφοφορία όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εκτός από το σύμβουλο Νίκο Πετρόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ψήφισαν την πρόταση αυτή του κ. Τατούλη, παρ’ ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες συμφωνούσε με την πρόταση του Θανάση Πετράκου. Συνεπώς η πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θ. Πετράκος, πήρε μόνο τους ψήφους των συμβούλων των μειοψηφιών και του Νίκου Πετρόπουλου.
 
19/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ