Παραίτηση του Χαράλαμπου Κασίμη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων


Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κορινθίων την 14/7/2011 ο Χαράλαμπος Κασίμης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του δημοτικού συμβούλου. Την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών της Κίνησης Πολιτών Αλέξανδρος Γουγάς.

Δημοσιεύουμε δήλωση του Χαράλαμπου Κασίμη σχετικά με την παραίτησή του.


Δήλωση Χαράλαμπου Κασίμη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα πέντε χρόνια της παρουσίας μου στα κοινά προσπάθησα να ανταποκριθώ με συνέπεια και ευθύνη στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, δίνοντας μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στις παλαιοκομματικές συμπεριφορές, το λαϊκισμό, την πολιτισμική υποβάθμιση, την αδιαφάνεια και την διαπλοκή – μάχες που άλλοτε κερδήθηκαν κι άλλοτε όχι, όπως συμβαίνει αναπόφευκτα στην πολιτική ζωή.

Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου στάθηκε αφορμή να ξανασκεφτώ τα πράγματα από την αρχή και να σταθμίσω τις προσωπικές μου προτεραιότητες. Οδηγήθηκα έτσι στην απόφαση να παραιτηθώ από τις τιμητικές μεν, όσο και επιβαρυντικές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβούλου. Η πράξη αυτή δεν συνεπάγεται παραίτηση από τα κοινά. Η Κίνηση Πολιτών κι εγώ προσωπικά, θα προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη στήριξη στον δημοτικό σύμβουλο που θα με αντικαταστήσει, όπως και στο σύνολο της δημοτικής μας ομάδας.

Η προσωπική διαδρομή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο τελειώνει εδώ. Το κοινό μας ταξίδι όμως δεν τελειώνει. Γιατί δεν έχει να κάνει –ποτέ δεν είχε– με εφήμερες βλέψεις και σκοπιμότητες, αλλά με κάτι πολύ πιο πολύτιμο και αδιαπραγμάτευτο: τον τρόπο με τον οποίο αναδείξαμε ως Κίνηση Πολιτών με τόση δύναμη, τα κοινά αγαθά μας: το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινότητα, την συμμετοχή, την αλληλεγγύη, την διαφάνεια, την ποιότητα της καθημερινής ζωής στον τόπο που ζούμε. Σ’ αυτό το ταξίδι παραμένω πιστός συνταξιδιώτης και ενεργός πολίτης.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους!

15 Ιουλίου 2011