"Σονάτα του Σεληνόφωτος" με την Κατερίνα Διδασκάλου στο θέατρο Σολυγείας.



Η Κατερίνα Διδασκάλου ερμηνεύει τη γυναίκα με τα μαύρα στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου για μία και μοναδική παράσταση στο Σοφικό Κορινθίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Πανσέληνου» που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων.
Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος», κορυφαία ποιητική σύνθεση του μεγάλου λογοτέχνη, εγκαινιάζει τον κύκλο της Τέταρτης Διάστασης. Πρόκειται για ένα δραματικό μονόλογο, τον πρώτο μιας σειράς τέτοιων ποιητικών - θεατρικών μονολόγων, οι οποίοι...
θα περιληφθούν σε έναν κύκλο συνθέσεων υπαρξιακής αγωνίας, αναζητήσεων, αυτογνωσίας, διλημμάτων, εσωτερικής πολυφωνίας.
Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» είναι ένα πολυσημικό ποίημα, καθώς η «εκ βαθέων» εξομολόγηση της Γυναίκας με τα Μαύρα πραγματοποιείται μέσα στη ροή παραστάσεων, συμβόλων, παρεκβάσεων, αναγωγών και μεταφορών.
Ο χρόνος αποτελεί τον κεντρικό θεματικό άξονα της Σονάτας, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα επιμέρους θέματα (η φθορά, η μνήμη, ο έρωτας, η μοναξιά). Η Γυναίκα με τα Μαύρα κάνει απολογισμούς επώδυνους, τραγικούς. Έχει το χρόνο με το μέρος της!
Η Γυναίκα με τα Μαύρα, όπως και η Ελένη, ο Φιλοκτήτης, ο Ορέστης, μπορεί να εκληφθεί ως προσωπείο του ποιητή, μέσω του οποίου εκθέτει στάσεις, ακόμη και αντιφατικές, απέναντι στα προσωπικά του βιώματα, τα ατομικά, αλλά και εκείνα που απορρέουν από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η διακεκριμένη πρωταγωνίστρια του θεάτρου μας, Κατερίνα Διδάσκαλου, που έχει ερμηνεύσει και στα γαλλικά το μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, δίνει ένα ρεσιτάλ υποκριτικής.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου
Νέοι: Δημήτρης Αδριανός, Σωτήρης Γαλογαύρος, Θάνος Λέντης, Κώστας Ξενόπουλος.
Μουσική: Μηνάς Αλεξιάδης
Κοστούμια: Άντρια
Κίνηση: Αλίκη Γερμανού
Φωτισμοί: Τάσος Κωνσταντίνου

Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερις σιωπηλοί «συνομιλητές», μαθητές της Κατερίνας Διδασκάλου στο θεατρικό εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου «Ελένη Διδασκάλου» Αθικίων Κορινθίας.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, βράδυ με πανσέληνο, στις 21:30 στο Θέατρο Σολυγείας, στο Σοφικό Κορινθίας.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741361022 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κ. Σπυροπούλου)
Μια συμπαραγωγή του Δήμου Κορινθίων και του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Κορινθίων.


Είσοδος ελεύθερη