1ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Με το σύνθημα "Να κερδίσουμε την αλληλεγγύη, να απελάσουμε τον φόβο" έγινε το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου με μεγάλη επιτυχία στο Φλοίσβο, μπροστά στο χώρο του πανεπιστήμιου, με μεγαλη συμμετοχή κυρίως νέων απο όλες τις εθνότητες και "ηλικίες" που ζουν και εργάζονται στην Κορινθία.

Με κέφι και χορό με συζήτηση, θεατρικά δρώμενα και κυρίως μουσική, την διεθνή "γλώσσα" επικοινωνίας και συναδέλφωσης , όλοι εγιναν ενα σε μια πολύχρωμη εικόνα.

"Σε καιρούς όπου η ανασφάλεια, ο φόβος και η στάση της μη ανοχής σε κάθε τι ξένο προωθείται, σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, ως άλλοθι στην κρίση τους, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιθυμεί να εξαλείψει τον φόβο με το χαμόγελο, την επικοινωνία και τον πολιτισμό, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχουν νόμιμοι ή λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι, που μαζί δημιουργούν, διασκεδάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον τους. "

Αυτά ανέφερε το κάλεσμα και πράγματι στις πολύ δυσκολες ώρες που περνά η Ελληνική κοινωνία, φαντάζει ακόμα πιο σπουδαίο και ανώτερο, να εκδηλώνεις σε τέτοιες στιγμές την αλληλεγγύη σου στον διπλανό "διαφορετικό" συνάνθρωπο σου.