Σημερινή -δήλωση δέσμευση Τατούλη,για ιχθυοκαλλιέργειες








Βρεθήκαμε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε επερώτηση σχετικά με τα ιχθυοτροφεία της περιοχής του δυτικού Σαρωνικού.
Η δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη σχετικά με το θέμα έχει ως εξής :

¨Ηδη αυτή τη στιγμή ολοκληρώθηκε απο πλευράς ΥΠΕΚΑ η δημόσια διαβούλευση και έχει δημιουργηθεί ένα σχέδιο. Η εκτίμηση που έχουμε και η ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα,είναι ότι όλες οι προτάσεις που απο κοινού κάναμε ως παρέμβαση υιοθετήθηκαν . ¨Ηδη αυτή τη στιγμή, η Α6 ζώνη. Η λεγόμενη δυτική ζώνη,έχει φτάσει στο επίπεδο που εμείς είχαμε προσδιορίσει και εγώ και ο κ..... Και έχει απαλλαγεί όλη η περιοχή της νέας Επιδαύρου απο τη ζώνη της ιχθυοκαλλιεργειες αλλά και οι υπόλοιπες ζώνες,τόσο η Α4,η Α5,ηΑ9 δέσουν έρθει στις δικές μας τις προτάσεις .Φανταστειται ότι η ζώνη η λεγόμενη ΠΑΥ Κρανιδιου ουσιαστικά απηλλαγει ο πυρήνας του Κρανιδιου και του Πορτο Χελιου, και υπάρχει μια μικρή ζώνη η οποία ουσιαστικά αφήνει έξω απο οποιαδήποτε λογική επέκτασης των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειων.Ένα δεύτερο κριτήριο ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι με σαφήνεια η ΚΥΑ περιγράφει ότι οι περιοχές μας είναι κορεσμένες.ΕΠειδη όμως χαρακτηρίζονται ως Α ζώνη,και είναι μια ειδική ονοματολογίας πάνω στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειων,η οποιαδήποτε μονάδα που θέλει να εκσυγχρονιστεί ,θα εκσυγχρονιστεί μέσα στα υφιστάμενα πλαίσια και της συνολικής έκτασης και της παραγωγικής διαδικασίας . Δεν πρόκειται πλέον να γίνει τίποτα ούτε η έκδοση κάποιας καινούργιας άδειας η οτιδήποτε άλλο που ουσιαστικά να δημιουργεί μείζονα προβλήματα.Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω αλλα θα παραμεινω σε αυτο που είπε ο κ.αντιδήμαρχος (Μ.Χατζής) ναι απο τη πρώτη στιγμή το έχουμε πει ότι η ευθύνη της αναθεώρησης των χωροταξικών πλαισίων,είναι έργο της περιφέρειας.
Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να κινηθεί έξω απο τις προβλέψεις του νομού.
Ο ν.2642 όπως ξερετε πολυ καλά με σαφήνεια λέει ξεκάθαρα ότι η ευθύνη της αναθεώρησης των πενταετων ανήκει στη περιφέρεια.

Αυτο για εμάς είναι δεδομένο , επειδή μη νομίζεται ότι όλοι συμπαθούν τον Καλλικρατη και πρέπει να λαμβάνουμε και μέτρα για όλους αυτούς που δεν θέλουν τη δυναμική του θεσμού.Εμείς με την αναπτυξη του δικού μας στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της τριετίας όπως θα το κάνει και ο Δημος Κορινθίων θα δεσμευσουμε το υπουργείο προς τους άξονες ανάπτυξης που εμείς θα θέσουμε μέσα απο τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό και επειδή η δική μας διαβούλευση τυγχάνει της ευρύτερης νομιμοποιητικης διαδικασίας απο τους ίδιους τους πολίτες απο τη πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση , θεωρώ ότι αυτο,θα αποτελεί ένα έμμεσο δεσμευτικό στοιχείο για το υπουργείο και για οποιοδήποτε άλλον παράγοντα που θέλει να σκέφτεται διαφορετικά.¨

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα σχολιάσουμε τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ.Περιφερειάρχη.