Για το τραγικό εργατικό ατύχημα στο Κόρφο.



Διαβάσαμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην ΣΦΕΝΔΟΝΑ και αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε εμείς είναι ότι το τραγικό αυτό ατύχημα ειναι ένα πολυ λεπτό θέμα, απαιτείται να το διαχειριστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με μεγάλο σεβασμό και σοβαρότητα και κυρίως να μην το εμπλέκουν στο γνωστό δικομματικό σκηνικό. Να παρουσιάζεται δηλαδή η όλη ιστορία ανάλογα με το αν το βλέπεις με "μπλε" η "πράσινα" μάτια. Η μια πλευρά να κατηγορεί την δημοτική αρχή σαν υπεύθυνη για το ατύχημα και η άλλη πλευρά να προσπαθεί να αποσοβήσει τις ευθύνες της ...
Οι όποιες ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν απο τους υπεύθυνους φορείς του δημοσίου και να αποδοθούν σε όσους τις έχουν.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΦΗΜΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
21 Σεπτεμβρίου, 2011




Πριν από ένα μήνα περίπου έγινε πανελλαδική είδηση ο θάνατος ενός συμπολίτη μας από τον Κόρφο την ώρα της εργασίας του.

Συγκεκριμένα ο άτυχος εργαζόμενος έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν. Λίγη ώρα μετά εξέπνευσε.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 64χρονος μόνιμος υπάλληλος της καθαριότητας έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, λιποθύμησε και έπεσε από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν σε όλη την κοινότητα του Κόρφου τίθενται σοβαρά ερωτηματικά αν ειπώθηκε η αλήθεια από πλευράς δήμου Κορινθίων για το ατύχημα και τους εργαζόμενους στο απορριμματοφόρο.
Λέγεται ότι ο άτυχος εργαζόμενος είχε πει νωρίτερα στους συναδέλφους του ότι ζαλιζόταν.
Το χειρότερο όμως που ακούγεται στην μικρή τοπική κοινωνία είναι ότι οι άλλοι δύο “εργαζόμενοι” που βρίσκονταν στο απορριμματοφόρο εγκατέλειψαν τον άτυχο 64χρονο και σηκώθηκαν και έφυγαν!
Ο λόγος που έκαναν κάτι τέτοιο ήταν σύμφωνα πάντα με τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν στον Κόρφο ότι ο οδηγός δεν είχε επαγγελματική άδεια οδήγησης για να οδηγεί απορριμματοφόρο αλλά δεν είχαν και νόμιμη σχέση εργασίας με τον Δήμο.
Μάλιστα εκείνο που κυκλοφορεί έντονα στο χωριό είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν δήθεν εθελοντές και προσέφεραν εθελοντική εργασία!!
Τέλος πολλοί πιστεύουν με όσα ακούγονται ότι κάποιοι πλευρίζουν την άμοιρη χήρα για να πάρει κάποιο “δωράκι” ώστε να μη μιλήσει και διεκδικήσει παραπέρα αποζημιώσεις για εργατικό ατύχημα!

Όλα αυτά βεβαίως που ακούγονται καθημερινά και έντονα στο ξεχασμένο ψαροχώρι του Κόρφου δημιουργούν άσχημους συνειρμούς για τα πραγματικά αίτια του συμβάντος και για τους πρωταγωνιστές τους τους εργαζόμενους, αν όντως ήταν νόμιμοι εργαζόμενοι του Δήμου Κορινθίων!

Γιαυτό θεωρούμε ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι που γνωρίζουν όλα αυτά πράγματα αντί να τα συζητούν στα καφενεία και στις γειτονιές του Κόρφου ,καλό θα ήταν να επισκεφθούν τονΕισαγγελέα Κορίνθου και να τα θέσουν υπ όψιν του γιατί είναι ιδιαιτέρως σοβαρά .

Συνεχίζουμε και εμείς τη δική μας δημοσιογραφική έρευνα για το θέμα και θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.