"Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"














Έτυχε να γνωρίσω πρόσφατα και τους δυο περιφερειακούς συμβούλους . 
Τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» κ. Πετράκο , και τον επικεφαλής  της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» κ. Μπούκλη,  με την ευκαιρία της "ανακίνησης" του θέματος των ιχθυοτροφείων.
Η πρώτη εικόνα και εντύπωση που σχημάτισα για τους δυο άνδρες ήταν για μεν τον κ Πετράκο, οτι πρόκειται για έναν σοβαρό άνθρωπο , με αρχές, αγωνιστή και έντιμο ενώ για τον κ. Μπούκλη οτι πρόκειται για έναν δεξιοτέχνη της "τρίπλας", εντελώς αρνητική εικόνα δηλαδή, που με το πέρασμα του χρόνου έρχεται αυτή  να επιβεβαιωθεί και με τα παρακάτω δημοσιεύματα  του Moriasnews. 
Στο μυαλό μου έρχεται η παροιμία "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι".
Ο κ. Μπούκλης με περισσή ευκολία ελίσσεται ανάμεσα σε κόμματα και ιδεολογίες στοχοποιώντας τι άραγε ;; Την προσωπική του ανέλιξη και προβολή;; 
Φυσικά ήρθε και έδεσε η σούπα με την "συνεργασία" του με τον "καθηγητή" στο είδος κυριο Τατούλη,  που η πολιτική του διαδρομή περιλαμβάνει όλα τα χρώματα της ίριδας.

-----------------------------------------------------------------
ΠΕΤΡΑΚΟΣ: "Δεν πήρα τηλέφωνο στους Οικολόγους"

Σας διαβεβαιώ ότι σιχαίνομαι πολύ, μεταξύ των άλλων και τους «ρουφιάνους», τα «καρφιά», τους «γλύφτες», τα «λαμόγια» και τους «ψεύτες».

Δημιουργήθηκε: 20/09/2011 11:35

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας με επιστολή του απαντά σε ανάρτησή μας.

Οφείλουμε να πούμε ότι την καταγγελία την έκανε ο ίδιος ο κ.Μπούκλης μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο και εμείς αυτό ακριβώς σχολιάσαμε.

Ο κ.Θανάσης Πετράκος δίνει τη δική του εκδοχή και αφήνει αιχμές, για τα όσα είπε ο συνάδελφός του αλλά και όσα έγιναν πριν από την εκλογή των αντιπροσώπων στην ΄Ενωση περιφερειών Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ:

Προς
το Διευθυντή του Moriasnews
κ. Γιάννη Λάμπρου
και το συντάκτη «Σκόρο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Διευθυντά και κ. συνεργάτη,

Δε συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα, ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα επικριτικά για μένα.

Είμαι υποχρεωμένος όμως να κάνω μία εξαίρεση, διότι η ανάρτησή σας με τίτλο «Κάρφωσε το Μπούκλη. Νέα ήθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο» είναι αναληθέστατη και με προσβάλει και με θίγει βάναυσα.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν πιστεύω ότι στην πολιτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ούτε θεωρώ τόσο πολύ σημαντικό το να εκλεγείς στην Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ.

Είναι προφανές ότι ο συνεργάτης σας που επιμελείται τη στήλη «Καιάδας» έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.

Ίσως η παραπληροφόρηση να προέρχεται από κάποιον που προκειμένου να δικαιολογήσει στο χώρο του την ενέργειά του, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για να παρουσιάσει τον εαυτό του «κατατρεγμένο».

Διαψεύδω κατηγορηματικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα – ανάρτηση. Καμία επικοινωνία δεν είχα κι ούτε διανοήθηκα να έχω με τα γραφεία του κόμματος των «Οικολόγων Πράσινων», «προκειμένου να... μαλώσουν τον Μπούκλη».

Σας διαβεβαιώ ότι σιχαίνομαι πολύ, μεταξύ των άλλων και τους «ρουφιάνους», τα «καρφιά», τους «γλύφτες», τα «λαμόγια» και τους «ψεύτες».

Επιθυμώ να ενημερώσω τον συνεργάτη σας ότι καμία αγωνία δεν είχα να μετέχω στη Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. Η τοποθέτησή μου ήταν καθαρά πολιτική. Απευθύνθηκα και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στην «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» και πρότεινα τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου ως απάντηση στην αντιδημοκρατικότητα του νόμου. Για την πρότασή μου αυτή ενημέρωσα όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου με επιστολή που μοίρασα πριν την έναρξη της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δε νοιώθω ότι «ατύχησα», διότι δεν θεωρώ «ευτυχία» να είμαι υποψήφιος σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη «Νέα Πελοπόννησο», διότι απλά και με τον κ. Περιφερειάρχη και με την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» έχουμε πολύ μεγάλες πολιτικές διαφορές.

Σας επισυνάπτω την επιστολή που έδωσα πριν την ψηφοφορία σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

20-9-2011
Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Π.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίσαμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση της «Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)» είναι αντιδημοκρατικό, διότι επιδιώκει να «εξαφανίσει» τις δυνάμεις της αριστεράς, όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και από τη Γενική Συνέλευση.

Για να πετύχει τον «εξοβελισμό» της αριστεράς από την Ένωση Περιφερειών, το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις, οι κυριότερες των οποίων είναι:
1) Υπάρχουν 13 διαφορετικά εκλογικά μέτρα, π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής το εκλογικό μέτρο είναι 2, στην Πελοπόννησο 5,7, ενώ στις Περιφέρειες Ιονίου και Β. Αιγαίου 14!!! Αυτό είναι πρωτοφανής διάταξη ανισοτιμίας.
2) Θεωρεί αυτοδίκαια μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τους διορισμένους Αντιπεριφερειάρχες, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες έχουν εκλεγεί ως περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως και οι λοιποί, με συνέπεια να πριμοδοτεί τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με 39 μέλη.
Η μόνη δημοκρατική λύση για να εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές – αυτοδιοικητικές παρατάξεις που πήραν μέρος στις εκλογές, ήταν: «Η Γενική Συνέλευση να αποτελείται από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες». Συνολικά δηλαδή 782 μέλη.
Για το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση ούτε από το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ., αλλά και η συζήτηση στο Π.Σ. Πελοποννήσου έγινε κατόπιν εορτής.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα και στις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας Λαϊκή Συσπείρωση και Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά για να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ώστε να εκλεγεί εκπρόσωπος και από τις ελάσσονες μειοψηφίες.
Δυστυχώς η ενωτική μας αυτή πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση στις δυο άλλες παρατάξεις.
Απευθυνόμαστε λοιπόν στη δημοκρατική ευαισθησία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητούμε να απαντήσουν με την ψήφο τους ώστε να εκλεγεί ως εκπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

Η τρίπλα Μπούκλη τους χάλασε τη σούπα..!
Ο κ. Λάμπρος Μπούκλης έκανε μία κίνηση ματ.

Δημιουργήθηκε: 20/09/2011 11:07, Ενημερώθηκε: 20/09/2011 11:39

Μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων κ.Λάμπρος Μπούκλης έκανε μία απίστευτη καταγγελία.
Είπε οτι ο κ. Θανάσης Πετράκος...πήρε τηλέφωνο στην Αθήνα στα κεντρικά του κόμματος των Οικολόγων και τον..."κάρφωσε" επειδή συνεργάστηκε με την παράταξη Τατούλη και όχι με αυτόν..
Ο κ. Λάμπρος Μπούκλης έκανε μία κίνηση ματ.
Μόνος του ή συνεργαζόμενος με τον κ. Πετράκο δεν θα έκανε τίποτα.
' Ετσι έκανε το αυτονόητο και εξελέγη αντιπρόσωπος στην ΄Ενωση Περιφερειών., χωρίς να έχει καμία δέσμευση με τον κ.Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης τον ήθελε γιατί αν δεν είχε απουσίες δικών του συμβούλων θα έπαιρνε μία έδρα από τον κ. Δράκο..!
΄Ομως επι της ουσίας η κίνηση Μπούκλη ήταν εξαιρετικά καλή πολιτική κίνηση..
Τον κάνει κεντρικό παίκτη σε πανελλαδικό επίπεδο αφού σπάει τη δυάδα των Τρεμόπουλου και Διάκου...που δεν τον ήθελαν με τίποτα στα πόδια τους στην ΕΝΠΕ. και τον ήθελαν να πάει με τον Πετράκο...για να μη βγει...!
Είναι γνωστό ότι θα δύο στελέχη των Οικολόγων παίζουν το παιχνίδι με τους δικούς τους όρους αποκλείοντας κάθε άλλον..
Ο κ. Μπούκλης χωρίς να του κοστίσει τίποτα, μπαίνει σφήνα και κάνει παιχνίδι πλέον στο κέντρο του θεσμού..!
Εξυπνότατη κίνηση, απο έναν άπειρο πολιτικό..!
-------------------------------------------------------------------------------------
Νέα ήθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Διαγκωνίστηκαν για την....έδρα!


Δημιουργήθηκε: 19/09/2011 22:41

Νέα ήθη εγκαινιάζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Η αγωνία να μετέχει στο νέο αιρετό όργανο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ώθησε τον επικεφαλή του συνδυασμού Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσουκ.Θανάση Πετράκο, να.....καρφώσει κυριολεκτικά τον εκπρόσωπο των Οικολόγων-Πράσινων στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ.Λάμπρο Μπούκλη.
Ο κ.Μπούκλης στην εκλογή για τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΕΝ.Π.Ε. , συνεργάστηκε με τον κ.Τατούλη και εξασφάλισε μία έδρα.
Ο κ.Πετράκος, ενοχλημένος από την κίνηση Μπούκλη και την επιτυχία της πρωτοβουλίας του , ενοχλήθηκε και απεφάσισε να επικοινωνήσει με τα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων , προκειμένου , να.....μαλώσουν τον κ.Μπούκλη!!
Ίσως δεν έγινε κατανοητό ότι τα "κομματικά στρατιωτάκια" δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του σήμερα!
κ.Πετράκο σήμερα απλώς ..ατυχήσατε !