«Ο απόλυτος ευτελισμός και η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Ο απόλυτος ευτελισμός και η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Κάλεσε συμβούλιο χτες το μεσημέρι (Δευτέρα 2.30 μ.μ.) για σήμερα Τρίτη


Ο απόλυτος ευτελισμός, η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αλλά και η συστηματική παραβίαση του Νόμου και του κανονισμού λειτουργίας Π.Σ. δεν έχουν τέλος από τον κ. Τατούλη.
Μετά την ανοχή που επέδειξαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι δέχθηκαν να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011, χωρίς να έχουν εισήγηση στα χέρια τους, όχι 5 μέρες πριν που προβλέπει ο Νόμος, αλλά ούτε 5 ώρες πριν, ο κ. Τατούλης προχώρησε χθες στον απόλυτο ευτελισμό κάθε διαδικασίας.
Κάλεσε συμβούλιο χτες το μεσημέρι (Δευτέρα 2.30 μ.μ.) για σήμερα Τρίτη με κύριο θέμα συνεδρίασης το περίφημο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» και η «εισήγηση» μας εστάλη σήμερα στη 1 μ.μ.!!!
Ο καθένας μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του...
Καλούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και όλους τους αιρετούς αντιπεριφερειάρχες να μη δεχθούν να συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το θέμα του «καλαθιού των αγροτικών προϊόντων». Η ευθύνη βαραίνει όλους, αν δεχθούν την απαξίωση του Π.Σ., αλλά και την παραβίαση του ίδιου του Νόμου, ο οποίος με σαφήνεια προβλέπει ότι πρέπει να έχουμε τις εισηγήσεις 5 πλήρεις εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση.
Καλούμε πρώτα απ' όλα το Προεδρείο να προασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και τη νομιμότητα.
Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι αν δεν αναβληθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο, τη στιγμή που κατ' εξακολούθηση παραβιάζεται ο Νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Π.Σ. και ευτελίζεται το συλλογικό όργανο της Περιφέρειας και να ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα.
6/9/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ