Βδομάδα κορύφωσης των αγώνων!



Ξεκινάει σήμερα η κρίσιμη εβδομάδα της κορύφωσης των αγώνων των εργαζομένων, ενάντια στη πολιτική της τρόικα και της κυβέρνησης ενάντια στην υποτίμηση της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών μας. Εβδομάδα που εξ όσων θυμάμαι στη μεταπολιτευτική περίοδο, δεν έχει ξαναυπάρξει, με τόση ένταση συσσωρευμένη, με συμμετοχή σε αγώνες συνδικάτων όλων των κλάδων και σε μεγάλο βαθμό καθαρό τον στόχο και την επιδίωξη τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα, γίνεται ολο και πιο επικίνδυνη, όσο καταλαβαίνει πως ο χρόνος που της απομένει είναι ελάχιστος και οι δεσμεύσεις που εχει αναλάβει απέναντι στη τρόικα ανεκπλήρωτες. Χρησιμοποιεί ολα τα διαθέσιμα όπλα της εξουσίας για να σπείρει το φόβο και να υποτάξει τους εργαζόμενους που αντιδρούν, όμως οσο πιο σκληρά και απάνθρωπα είναι αυτά τα μέτρα τόσο μεγαλύτερη συσπείρωση και αλληλεγγύη εκφράζεται ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Ναι αυτή η βδομάδα ειναι η κορύφωση ενός αγώνα που έχει πλέον άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι αγώνας πολιτικός είναι αγώνας για να φύγει αυτή η επικίνδυνη για όλους κυβέρνηση , και ο Λαός να αποφασίσει έχοντας πλέον γνώση για τα προβλήματα της χώρας, ποιες πολιτικές πρέπει να επιλέξει μέσα από εκλογές.

Γιατί σίγουρα υπάρχουν παραπάνω απο μια λύσεις, και όχι μόνο η μια και μοναδική λύση της υποταγής στις αποφάσεις της τρόικα που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικοί του συνέταιροι. Λύσεις που πρέπει να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση απο αυτή της υποτέλειας και υποταγής στα μεγάλα ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα, αλλά πίστης και υποταγής στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.