Παρεμβάσεις της Κίνησης Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο....Πραγματοποιήθηκε στις 26/10/11 συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου Κορινθίων χωρίς την παρουσία ΜΜΕ στο μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Η Κίνηση Πολιτών προ ημερησίας διάταξης έθιξε τρία σοβαρά θέματα:

1ον. Αφού εξέφρασε την ανησυχία της μπροστά στην επίθεση, λαίλαπα της κυβέρνησης προς όλες τις κοινωνικές τάξεις, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει ιδιόκτητο χώρο του Δήμου ή να καλύψει το ενοίκιο για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και μόνιμου χώρου για την διεξαγωγή ανταλλακτικού παζαριού. Ήδη η ομάδα κοινωνικής πολιτικής της Κίνησης Πολιτών και άλλοι συνδημότες μας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως ήδη δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση και ζήτησε από την Κίνηση συνάντηση για να ακούσει τις προτάσεις της.

2ον. Επισημάναμε επίσης, τον κίνδυνο της αλόγιστης επέκτασης των ιχθυοτροφείων στη θαλάσσια περιοχή της Σολυγείας (δείτε προηγούμενη τοποθέτηση της Κίνησης Πολιτών εδώ)  μετά την οριστική συμφωνία Μανιάτη - Σηφουνάκη ότι στην Αργολίδα δεν θα γίνει επέκταση άλλων ιχθυοτροφείων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Χατζής επιβεβαίωσε αυτόν τον κίνδυνο. Από τον διάλογο που ακολούθησε εκφράστηκε η πολιτική βούληση να υπάρξει εγρήγορση λόγω της ταχύτητας με την οποία τα αρμόδια υπουργεία μεθοδεύουν την επέκτασή τους.

3ον. Εκφράσαμε τέλος την ανησυχία μας όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία που απειλεί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Ζητήσαμε απο την Δημοτική Αρχή να καταθέσει ψήφισμα κατά των απολύσεων, όπως ακριβώς έπραξε η Δημοτική Αρχή Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν εισακουστήκαμε και φυσικά θα επανέλθουμε.

Σοφία Δασκαλοπούλου