Αδειάζει τον Γερουλάνο ο υφυπουργός του για την ΚΥΑ των υδατοκαλλιεργειών


Διαστάσεις μείζονος πολιτικού ζητήματος έχει αρχίσει να παίρνει το θέμα της Κ.Υ.Α για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκεται πλέον σε πλήρη αντιστοίχηση, με τον Υφυπουργό κ. Πέτρο Αλεβιζάτο, να ζητά την άμεση κατάργηση ΚΥΑ που φέρει την υπογραφή του Υπουργού κ. Γερουλάνου -που σημειωτέον έχει οικογενειακά οικονομικά συμφέροντα από τις ιχθυοκαλλιέργειες – και να θέτει υπό έλεγχο τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την υπογραφή της.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αλεβιζάτος μαζί με τον τέως υπουργό τουρισμού κ. Μαρκόπουλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων των περιοχών που βλάπτονται από την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, βρέθηκαν χτες στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, όπου η Συντονιστική Επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με την «σούπερ ΚΥΑ» που υπογράφτηκε από 8 Υπουργός και έγινε και ΦΕΚ στις 4 Νοέμβρη -ήμερα της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- και μαζί με τους φορείς υπέγραψαν το αίτημα για άμεση κατάργησή της.

Η Συντονιστική, και χτες, κατήγγειλε τη διαδικασία που μόνο περιθώρια για ερωτηματικά και οργή στην κοινωνία αφήνει, ενώ επεσήμανε ότι και την ουσία της η ΚΥΑ παρακάμπτει, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου των ιχθυοκαλλιεργειών, τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, προβλέποντας τη δημιουργία βιομηχανικών πάρκων ψαριών σε τουριστικές περιοχές, ακυρώνοντας την προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Οι 80 φορείς- μέλη της Συντονιστικής από τις περιοχές της χώρας που βλάπτονται από τον τρόπο με τον οποίο η ΚΥΑ επιδιώκει να αναπτύξει τις υδατοκαλλιέργειες αποφάσισαν να στραφούν νομικά κατά της ΚΥΑ με προσφυγές στο ΣτΕ, ενώ θα καταθέσουν μηνύσεις και κατά των 8 Υπουργών που την συνυπέγραψαν.
Επίσης, δεν θα αφήσει έξω από το αίτημά της για απόδοση δικαιοσύνης, νομιμότητας και διαφάνειας το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, που σημειωτέον «συνεδρίασε», χωρίς όμως να συνεδριάσει, στις 4 Νοεμβρίου το πρωί γιατί έπρεπε μέχρι το βράδυ και πριν την ψηφοφορία στη Βουλή η σπουδή των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνου και λοιπών υπουργών του ΠΑΣΟΚ να έχει και ΦΕΚ.
από: http://karystiapress.gr