ΠΕΤΡΑΚΟΣ:«Σιγή ασυρμάτου για την κατάρρευση των τιμών του ελαιολάδου»Σιγή βαθιά, από κυβέρνηση και Περιφέρεια για τη δραματική πτώση των τιμών του ελαιολάδου, οι οποίες έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. 
Αλήθεια οι διθύραμβοι από Τατούλη και Σκανδαλίδη για το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων», το οποίο θα έσωζε τους αγρότες, πού είναι; Το «καλάθι» αποδείχθηκε χωρίς πάτο. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν δυστυχώς μικρή διάρκεια. 
Η φετινή απόλυτη κατάρρευση των τιμών είναι συνέπεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, της έλλειψης εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μη χορήγηση δανείων από τις Τράπεζες σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι ένοχοι είναι γνωστοί στον αγροτικό κόσμο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και την ελαιοκαλλιέργεια σε εγκατάλειψη.
Επιβάλλονται ΤΩΡΑ και ΑΜΕΣΑ και ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ μέτρα  .Ενδεικτικά  τονίζουμε  τα  εξής
Καλούμε την κυβέρνηση:
1) Να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, με θέματα:
α) Την άμεση επαναφορά της κοινοτικής παρέμβασης για το έξτρα παρθένο  με  ελαχίστη  τιμή  που  να  καλύπτει  το  αυξημένο  κόστος  παράγωγης  και  να  επιτρέπει  την  αξιοπρεπή  επιβίωση  των  ελαιοπαραγωγών.
β) Να εγκριθεί η δυνατότητα να δοθούν άτοκα δάνεια από τις τράπεζες ώστε να χρηματοδοτηθούν οι Ενώσεις για παρέμβαση στην αγορά ελαιολάδου, στην τιμή των 3 ευρώ.  
γ)  Να      επιμείνει σε  συνεργασία  με  την  Ιταλία για    τη καθιέρωση της  κατηγορίας  ΕΞΤΡΙΣΙΜΟ.
2) Να πιέσει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις τυποποιητικές επιχειρήσεις ανάλογα με το τζίρο τους, ώστε να απορροφηθούν οι ποσότητες και να υποστηριχθούν οι τιμές.
3) Να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία εθνικού φορέα, ώστε επιτέλους να υπάρξει εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο.
4) Να καταργηθεί η ονομασία σκέτο «ελαιόλαδο», γιατί παραπλανάται ο καταναλωτής.
5) Να ισχύσει άμεσα η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιολάδου και να μην εξαιρούνται οι εταιρείες που τυποποιούν φασόν ελαιόλαδο για λογαριασμό των λεγόμενων «φτηνών super market» (discount αλυσίδες), οι οποίες συνήθως αναμιγνύουν υποβαθμισμένο ελαιόλαδο άλλων χωρών.
6) Να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα καθορισμού συσκευασίας πάνω από τα 5 κιλά για το έξτρα παρθένο που προορίζεται για μαζική εστίαση, με την προϋπόθεση να υπάρχει πώμα μιας χρήσης και η ετικέτα να αναγράφει προέλευση και χαρακτηριστικά.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη:
Να συνεννοηθεί άμεσα  τουλάχιστον με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και η τιμή του ελαιολάδου. 
Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη: 
Να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου του 2012 το θέμα του ελαιολάδου, ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί ολοκληρωμένη περιφερειακή πολιτική και δράσεις.
Η συνέχιση της απραξίας και της σιωπής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή των ελαιοπαραγωγών και στην εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας.    Η     ουσιαστική στήριξη  των  αγροτών  και  της  αγροτικής  οικονομίας   αποκτά  σήμερα  προτεραιότητα   ΚΑΙ  ΠΡΩΤΙΣΤΗ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΟΛΩΝ.
10/1/2012
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ