Μπούκλης: "ολίγον διαβασμένος" αλλά συνεπής...."Ολίγον διαβασμένος" δήλωσε ο κ. Μπούκλης, σχετικά με το θέμα του λιγνιτωρυχείου, αλλά δεν δίστασε καθόλου να συμφωνήσει με τον Περιφερειάρχη , να  συζητήσουν για την "επένδυση"και μάλιστα να αποφασίσουν κατά τας επιθυμίας του "μελλοντικού"πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, όπως τον προσφώνησε ο περιφερειάρχης!!
Έχει άδικο μετά ο κ. Πετράκος να τον κράζει δημοσίως?
Ας υπενθυμίσουμε στον κ.Μπούκλη για να μην ψάχνεται, κάποια πράγματα...

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όσο κι αν η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την 'πράσινη ανάπτυξη', οι ενεργειακές πολιτικές της έχουν το σκούρο χρώμα του λιγνίτη. Κι αυτή την πολιτική δεν την επιβάλλει κανένα μνημόνιο. Με δεδομένες τις αναιμικές επιδόσεις της Ελλάδας στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση των ΑΠΕ, η κατασκευή νέων λιγνιτωρυχείων και λιγνιτικών μονάδων θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την προοπτική ενός καθαρού και βιώσιμου ενεργειακού συστήματος που δε θα συμβάλει στην αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος. Η Κομισιόν μπορεί να ζητήσει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στις καθαρές τεχνολογίες, στην προμήθεια πράσινου ηλεκτρισμού και στη μικρή καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Όχι όμως στις καταστροφικές και βρώμικες επιλογές του λιγνιτικού μας παρελθόντος»


-------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ του Θ. Πετράκου
Θέμα: Από πότε οι Οικολόγοι συζητούν τη δημιουργία επιφανειακών λιγνιτωρυχείων;
Η  παράταξη  των  Οικολόγων  στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο  Πελοποννήσου   ψήφισε  μαζί  με  τη  παράταξη  του  κ.   Τατουλη  να  μην  αποφασίσει  το  Π.Σ.  ότι   είναι  αντίθετο  με  τη  δημιουργία  λιγνιτωρυχείων  στη  περιοχή  της   Κορώνης από την εταιρεία «Couvra Holding Limited» με  το επιχείρημα  ότι  δεν  είχε  διαβάσει  πολύ  τη  Μελέτη..!!!
  Να  αποφασίσει  το  Π.Σ. αρνητικά  σε  μια  τέτοια  επένδυση ομόφωνα  ζητούσαν  οι  φορείς  της  Μεσσηνίας  και  προτείναμε  οι  υπόλοιπες παρατάξεις  της  μειοψηφίας      . . 
Αναρωτιόμαστε, από πότε οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να μελετήσουν καλά τη ΜΠΕ για να πουν όχι στην κατασκευή δύο επιφανειακών λιγνιτωρυχείων; Συμφωνούν οι Οικολόγοι ότι όσοι λένε όχι στα λιγνιτωρυχεία στην Ανατολική Πυλία είναι λαϊκιστές; Ο κ. Μπούκλης,  επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι ενταγμένος   στην πλειοψηφία και αποτελεί το 32ο μέλος της, αφού έφτασε στο σημείο να ταυτιστεί με τον κ. Τατούλη, ακόμα και στο θέμα της δημιουργίας δύο ανοικτών λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης.  
 Ο κ. Μπούκλης βέβαια μπορεί να νιώθει υποχρεωμένος απέναντι στον κ. Τατούλη και γι’ αυτό πιθανόν να έχει αναλάβει και άτυπος εκπρόσωπος τύπου. Οι Οικολόγοι όμως τον καλύπτουν και συμφωνούν μαζί του; Οφείλουν να πάρουν θέση, γιατί διαφορετικά λογικά μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμφωνούν απόλυτα με τον κ. Μπούκλη.  Αφού  δυο  ήμερες  μετά  τη  συνεδρίαση  δεν  είδαμε  καμία  διαφορετική  τοποθέτηση    

25/1/2012
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ