ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Τερτίπια με Πνεύμα....

Δειγματοληπτικά από το λειμώνα με τις τσουκνίδες


(ή του Δημάρχου αυθαιρεσίες και περιφρόνηση του Σώματος)

Ο κουρνιαχτός από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Μαρτίου, την περασμένη Τετάρτη, έχει κατακαθίσει. Ας δούμε λοιπόν, σε καθαρότερη ατμόσφαιρα, χαρακτηριστικές συμπεριφορές καθόλου δημοκρατικές παρά την επίφαση δημοκρατίας από το Δήμαρχο, προς γνώση και προβληματισμό.

1ον) Στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που θίχτηκαν από τημείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, ήταν και το χρονίζον θέμα του Ε’ δημοτικού σχολείου της πόλης,με τα σοβαρά προβλήματα φθορών που εδώ και χρόνια προσπαθεί ο σύλλογος γονέων και ο Δ/ντης να λύσει και για το οποίο το Δ.Σ πριν από μήνες έχει πάρει απόφαση για την χρηματοδότηση των επισκευών ( διαβάστε το κείμενο εδώ) και που η διεκπεραίωση εξαρτάται από την οικονομική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος.
Πώς απάντησε ο Δήμαρχος; Με λεκτικές επιθέσεις και σαρκασμό προς τους επικεφαλής της μειοψηφίας, με περιφρόνηση και προσβολές προς τον πρόεδρο και τον Δ/ντη του σχολείου, με αιτιάσεις για αλλότριες σκοπιμότητες που υποκινούν τον αγώνα των γονέων. Θα μπορούσε η συμπεριφορά του να ήταν και κακόγουστη σκηνή από παράσταση λόγω της επικείμενης εθνικής επετείου, ας πούμε με τίτλο «ο Αγάς της Κορίνθου και οι ραγιάδες πριν από τον ξεσηκωμό του Έθνους».
Αναρωτιόμαστε: ποιος μπορεί να προστατέψει τον δίκαιο αγώνα αυτών των γονιών από την περιφρόνηση, αδιαφορία, κυνικότητα του Δημάρχου που έπεφταν επάνω τους όπως οι σοβάδες του σχολείου πάνω στα κεφάλια των παιδιών τους, εκεί που επιβαλλόταν μόνο ειλικρινής απάντηση, ιεράρχηση αναγκών και δαπανών, αποτελεσματικότητα;

2ον) Το τέταρτο άρθρο του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει πως η διάρκεια της διαδικασίας των προ ημερησίας διάταξης διαρκεί μία ώρα. Ξέρετε πόσο κράτησε αυτή τη φορά, με ευθύνη του Δημάρχου και συνυπεύθυνο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Τρείς ώρες. Γιατί; Επειδή έπρεπε να προσέλθουν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας για να ξεκινήσει η επιλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, δηλαδή παραβιάστηκε ο κανονισμός μέχρι ξεχειλώματος, περιφρονήθηκαν οι αντοχές των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Κοινοτήτων, πολιτών, υπαλλήλων. Υποχρεωθήκαμε να υποστούμε τη φλυαρία του Δήμαρχου, τη διακοπή της διαδικασίας από δήθεν διατάραξη του ήρεμου κλίματος και άλλα τέτοια. Στην ουσία και εν ολίγοις ο Δήμαρχος χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους.
Πού έμαθε όλα αυτά τα τερτίπια ο Δήμαρχος; Αλήθεια ποια πρότυπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής μιμείται; Και μείς γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την αυθαιρεσία του;

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων