Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει μπάλα !



Με την χθεσινή πολύ σημαντική και πολύ συγκεκριμένη ομιλία του στα Καλύβια ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες και την χώρα προτείνοντας δράσεις, λύσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα για μια άλλη, εναλλακτική πολιτική, που θα απαλλάξει την χώρα από την πολιτική των Μνημονίων, τις ληστρικές και ταπεινωτικές δανειακές συμβάσεις και θα δώσει ανάσα στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Είναι φανερό πλέον πως ο ΣΥΡΙZA έχει σηκώσει το γάντι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν να παίξει μπάλα στο γήπεδο της πολιτικής εξουσίας, και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο εκπροσωπώντας την κοινωνική πλειοψηφία που με ενότητα και αποφασιστικότητα θα ανατρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η τολμηρή αλλά και αναγκαία αυτή στάση του συνοδεύεται από μια ξεκάθαρη, ανοικτή και ειλικρινή πρόταση για ενότητα και συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, προεκλογικά η μετεκλογικά, απευθυνόμενη κυρίως στα μέλη και ψηφοφόρους των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων όλης της Αριστεράς, γιατί οι ηγεσίες έχουν κάνει πλέον τις επιλογές τους...

Ασφαλώς δεν είναι ένα "επαναστατικό" πρόγραμμα αυτό που προτείνεται, και ασφαλώς δεν ανατρέπει τον καπιταλισμό. Όμως στην κατηφόρα της εξαθλίωσης του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να μπει ένα φρένο πριν χαθούν όλα, γιατί σίγουρα η εξαθλίωση των λαών σε καμιά περίπτωση δεν φέρνει εξέγερση αλλά περισσότερη ένδεια, εξάρτηση και υποταγή.

Η ιδεολογική και πολιτική υπεροχή των κομμάτων πρέπει να αναδεικνύεται στη σφαίρα της πραγματικής ζωής, μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν προβλήματα των ανθρώπων , τους οποίους θέλουν να εκπροσωπούν.

Σίγουρα και ίσως για πρώτη φορά η Αριστερά δια του ΣΥΡΙΖΑαπευθύνεται και μιλάει στα "ίσα" την γλώσσα των πολιτών που δεν έχουν αριστερές καταβολές, ανήκουν όμως στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θίγεται από τα μνημόνια και αναζητούν μια αξιόπιστη και ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση.