Η δίκη Κασίμη: ασυλία ή κάθαρση;


Τα Άνθη του Κακού
Σαρλ .Μπωντλέρ

Σήμερα, Τρίτη 3 Απριλίου και ώρα 9.30 το πρωί πρόκειται να διεξαχθεί η πολιτική δίκη εναντίον του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΣΙΜΗ, εάν δεν ζητήσει αναβολή ο επιχειρηματίας μηνυτής ή δεν δηλώσουν ασθένεια οι συνήγοροί του, όπως συνέβη τις δύο προηγούμενες φορές…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χαράλαμπος Κασίμης μηνύεται διότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/01/11, άσκησε κριτική και έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο ο δήμος διαχειρίζεται την περίπτωση επιχείρησης (χωρίς καν να αναφερθεί στο όνομα αυτής, όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης), η οποία έχει σοβαρές και μεγάλου ύψους, οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο και ο οποίος ταυτόχρονα, εξακολουθεί να συνεργάζεται μαζί της.

Για αυτήν την, πρωτίστως πολιτικής και ηθικής τάξης, άσκηση ελέγχου - όπως ήταν το θεσμικό καθήκον του ως Δημοτικού Συμβούλου - μηνύθηκε από την επιχείρηση KORINTHIAN PALACE για «συκοφαντική δυσφήμιση»!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας Α. Πνευματικού, χωρίς «καμιάν αισθητική κι ηθική κρίση» κινητοποιήθηκαν για την υπεράσπιση και πλήρη κάλυψη του επιχειρηματία! Διότι τα «σύγχρονα άνθη του κακού» ευδοκιμούν διάσπαρτα στην κοινωνική, οικονομική και κυρίως στην πολιτική ζωή.

Βεβαίως, ο Χαράλαμπος Κασίμης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, όπως θα περίμεναν οι μηνυτές με τους συνοδοιπόρους τους, πιστεύοντας ότι θα τον εκφοβίσουν. Προχώρησε σε αντιμήνυση ζητώντας κάθαρση και αποζημίωση για ηθική βλάβη μη δεχόμενος κανέναν συμβιβασμό!

Σε μια εποχή που το κατεξοχήν ζητούμενο είναι να βρούμε ως κοινωνία τη δύναμη και την αυτογνωσία να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, παρατηρούμε τον παραλογισμό και το θράσος να διώκεται ένας Δημοτικός Σύμβουλος επειδή τόλμησε να ρωτήσει για βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο (περίπου 500.000 € σήμερα) και να καταγγείλει αυτά ακριβώς τα φαινόμενα, υπακούοντας τον λόγο για τον οποίον εξελέγη: Να υποστηρίζει τα συμφέροντα των Κορίνθιων δημοτών!

Σε μια εποχή που χώρα και ο τόπος μας βιώνουν την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση και έχει ως επακόλουθο την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ταπείνωση, την κοροϊδία και την αδικία το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι:

Θα συνεχιστεί με την ατιμωρησία η υπεράσπιση του πολιτικού χρήματος και της ασυλίας όσων το καταχρώνται ή θα επικρατήσει επιτέλους η κάθαρση, η νομιμότητα και ο σεβασμός στους θεσμούς;
Αύριο λοιπόν θα γνωρίζουμε τα άνθη και το άρωμα που αναδίδουν αυτά.