ΔΗΛΩΣΗ του Θανάση Πετράκου.ΔΗΛΩΣΗ
του Θανάση Πετράκου,
περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου και
μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Μια απίστευτη ανήθικη βιομηχανία ψεύδους και λάσπης σε βάρος της ριζοσπαστικής αριστεράς και σε μένα προσωπικά, εκδηλώνετε τις τελευταίες μέρες και ώρες.
Ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα, φιλικά προσκείμενα στον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος μου. Ποτέ μου δεν φοβήθηκα την πολιτική αντιπαράθεση, όσο αμείλικτη και  σκληρή και αν ήταν. Πάντα θεωρούσα ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι το στοιχείο εκείνο που βρίσκεται στην καρδιά της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Τούτες τις μέρες που ζούμε, όπου η εξαθλίωση, η ακραία φτώχεια, η απόγνωση αποτελούν μέρος μιας εφιαλτικής κοινωνικής πραγματικότητας για την πλειοψηφία του λαού, οι δυνάμεις που υπηρετούν πιστά αυτές τις πολιτικές, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το πολιτικό τους αδιέξοδο είναι «προ των πυλών».
Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι «χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους». Ότι η πολυπόθητη εξουσία δεν έχει καμία αξία εάν ο «λαός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη».
Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω μήνυση και αγωγή σε όλους εκείνους που τροφοδοτούν το μίσος και τη βία. Σε αυτούς που με ονοματεπώνυμο αναφέρουν το πολιτικό χώρο που ανήκω αλλά και το όνομα μου.
Σε αυτούς που συστηματικά επιχειρούν εν όψει των εκλογών τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και εμένα προσωπικά εν γνώσει της αναληθείας των όσων αναρτούν στα blogs και στις ιστοσελίδες.
Θέλω τέλος να δηλώσω, ότι οι προδομένοι πολίτες που χθες διαδήλωσαν με βίαιο τρόπο και ορισμένοι από αυτούς με απαράδεκτη συμπεριφορά δεν θα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον αγώνα τους. Με τις λογικές αυτές δεν θα καταφέρουν να  υπερασπίσουν τα δίκαια αιτήματα τους. Ίσα, ίσα,  δυναμιτίζουν έτσι τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες που θέλουν να βάλουν ένα οριστικό τέλος στην διαπλοκή, τις μνημονιακές πολιτικές που κάθε μέρα μας εξαθλιώνουν.
Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τις «εμφύλιες σειρήνες» που βλέπουν «πούλμαν από την Κουμουνδούρου» και «τραμπούκους» να κατηφορίζουν προς τον τόπο μας. Δεν θα αναλωθούμε σε απαντήσεις που τίθενται με «γκεμπελικές μεθόδους και ψέματα». Όλοι αυτοί που έχουν στόχο να μας πλήξουν πολιτικά,  ας το κάνουν με παλικαρίσια ευθύτητα, ειλικρίνεια θέτοντας τα  επιχειρήματα τους.
Όταν όμως χάνουν το «μέτρο» της αντιπαράθεσης,  τότε δεν υπηρετούν μόνο τις ιδιοτελείς τους λογικές αλλά   γίνονται και επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.
Θα υπερασπιστούμε την αλήθεια, τον ειρηνικό και μαζικό αγώνα μας, τη τιμή μας.
Καλαμάτα 6 Απριλίου 2012