Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει δύο (γιατρούς) στην Κορινθία


{images:title}

Με 2 γιατρούς ήδη στο ψηφοδέλτιο, ισάριθμες αρνήσεις από 2 άλλους, και άλλον έναν που αποχώρησε 2 ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να ψάχνει άλλους 2 γιατρούς για να καταφέρει να κλείσει ένα ψηφοδέλτιο χωρίς διάθεση ανανέωσης, έμπνευση, όραμα και κατεύθυνση.


Σε πλήρη απόγνωση φαίνεται να έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία αφού 18 ημέρες πριν τις εκλογές δεν έχει ακόμη συμπληρώσει ψηφοδέλτιοκαι το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτούς που θα επιθυμούσε το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιους (νέα και άφθαρτα πρόσωπα) δεν το επιθυμούν αυτοί ενώ αυτούς που προσπαθεί να αποφύγει προσέρχονται πρώτοι.
Το ΠΑΣΟΚ έχει εισπράξει δύο αρνήσεις από τους γιατρούς Χ. Χασικίδη και Μιχ. Κούτρα (Αντιδήμαρχος Κορίνθου ο πρώτος, διοικητής του ΟΠΑΔ ο δεύτερος) αντιθέτως πληροφορίες φέρουν να έχει κλείσει την πόρτα στον πρώην Δήμαρχο Σολυγείας Γ. Γκεζερλή που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θεωρούσε σίγουρη την υποψηφιότητά του την περασμένη εβδομάδα.
Ο τελευταίος είχε στο παρελθόν "αυτοδιαγραφεί" από το κόμμα, μετά βρέθηκε στην ομάδα του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού και προφανώς θεώρησε ότι άλλη μία "κωλοτούμπα" μέσα στις τόσες άλλες που βλέπουμε στην πολιτική δεν θα είχε σημασία. Ζούμε στην εποχή της "κωλοτούμπας".
Μετά από αυτά το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην "ανανέωση" με δύο άλλους γιατρούς τους Γ. Πατσογιάννη και Χ. Γκιλίτση. Φαίνεται το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία δεν βρίσκει άλλους υποψήφιους εκτός από γιατρούς αφού στο ψηφοδέλτιο υπάρχει άλλος ένας γιατρός, ο Νεμεάτης Γ. Ροτζιώκος, Διοικητής του ΕΚΑΒ. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε 5 υποψήφιους και έψαχνε τον 6ο.
O Γ. Πατσογιάννης, μάλιστα σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα τόνιζε ότι "είμαι για τα δύσκολα, παλεύω για τα δύκολα και βλέπω ότι πρέπει να παλέψω".
Προχθές ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πάλη αυτή για προσωπικούς λόγους, έτσι το ΠΑΣΟΚ μένει να ψάχνει άλλους δύο υποψήφιους (γιατρούς;), μήπως και "την παλέψει".
Είναι η υπέρτατη παρακμή που θα μπορούσε να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ, δείγμα του αλαλούμ σε ένα κόμμα που πάει στις εκλογές χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, με το "σταυρό" του Μνημονίου και με στελέχη που σε άλλους καιρούς θα έκαναν ουρά για μια θέση αλλά τώρα ψάχνουν δικαιολογίες για ν' αποσυρθούν.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο πρώην βουλευτής Άγγ. Μανωλάκης που έσπευσε ν' αποχωρήσει στην ανακοίνωσή του δικαιολόγησε την απόφαση του για "να κάνει χώρο στους νέους"..
Τώρα ποιος ακριβώς είναι νέος στο ψηφοδέλτιο, τόσο ηλικιακά όσο και ως κομματικό στελεχος είναι ένα ερώτημα.
Το συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν κατάλαβε και πολλά πράγματα ούτε από τα 2 χρόνια που ήταν στην Κυβέρνηση, ούτε από την μεταβατική εποχή την οποία διάγουμε, αλλά δεν φαίνεται να έχει και ένστικτο για την κατεύθυνση των εξελίξεων και ψάχνει τις ίδιες δοκιμασμένες συνταγές.
Απουσιάζει η οποιαδήποτε έμπνευση, όραμα, διάθεση ανανέωσης, αλλαγή νοοτροπίας. Το αποτέλεσμα στην κάλπη φαίνεται προδιαγεγραμμένο και σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό να μην εκλέξει ούτε έναν βουλευτή στην Κορινθία.
* Να σημειωθεί ότι η πρώην υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία Μ. Λιακοπούλου θα είναι υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ στη Β'΄Αθηνών
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο  isthmos.gr