Καταδίκη των πρακτικών της Χρυσής Αυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας


Η συμμετοχή του κόσμου στην ανοιχτή συζήτηση –συνέλευση που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ήταν μαζική και η συζήτηση γόνιμη και ουσιαστική. Από τη συνέλευση, στην οποία μετά από μία σύντομη ενημέρωση από το Γιάννη Μπαλάφα, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού, ακολούθησε διάλογος σε βάθος, προέκυψε ως συμπέρασμα ότι η ακύρωση του μνημονίου και των νόμων που το συνοδεύουν είναι η βασική πολιτική επιλογή την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε μαζικά και η οποία αποτελεί την «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση, για να υπάρξει προοπτική για τον τόπο μας και τον κόσμο της εργασίας. Στη συνέλευση συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που, κατά τομείς, θα εμπλουτίσουν το υπάρχον πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νομό. Οι ομάδες αυτές θα είναι ανοιχτές σε συμμετοχή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμβάλει με τις ιδέες του στην παρουσίαση ενός πλήρους προγράμματος που θα προκύπτει από πλατιά δημοκρατική συμμετοχή και θα προκρίνει μια άλλη πορεία για τον κόσμο της εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Παράλληλα, με αφορμή την κατασυκοφάντηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης, αισθανόμαστε την ανάγκη να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας για τη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω πέντε σημεία:
Α. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα εκείνων για μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Β. Ακύρωση των Νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις.
Γ. Καθιέρωση απλής αναλογικής και κατάργηση του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Δ. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με δημόσιο έλεγχο.
Ε. Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του, διεκδίκηση βιώσιμης λύσης.
Ιδιαίτερα το πρώτο σημείο που αφορά την ακύρωση του μνημονίου δεν έγινε αποδεκτό σε καμία φάση των συζητήσεων από την ηγεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες εμμένουν λυσσαλέα στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις προς του τροϊκανούς και τους μεγαλοτραπεζίτες, που βύθισαν τη χώρα μας στην ύφεση και την ανεργία. Η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απροκάλυπτο ψέμα! Ζητούν από το ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψει τις πολιτικές τους τις οποίες ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο του ελληνικού λαού πολέμησε με συνέπεια προεκλογικά και τις οποίες ο ίδιος ο  λαός εμφατικά καταδίκασε στις κάλπες στις 6 Μαΐου. 
ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ:
ΔΕΝ  ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ.
Ακόμα θεωρούμε σημαντικό για τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στο νομό να δηλώσουμε ότι συνυπογράφουμε ανεπιφύλακτα όσα ο δήμαρχος Νεμέας κατήγγειλε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε και με την οποία κατήγγειλε τις απειλές που δέχτηκε από τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό. Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα και περιμένουμε την καταδίκη των πρακτικών της Χρυσής Αυγής και από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας μας αφορά όλους.