Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κορινθίων 27/06/2012







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων υπό την προεδρία του Προέδρου Νικολάου Σταυρέλη τη Τετάρτη 27/6/2012 με βασικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν :

· Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκφραση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την άρνηση του Περιφερειακού Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μίσθου να εγκρίνει την επαναλειτουργία της Α΄ τάξης Λυκείου στο Σοφικό, ένα αίτημα που αποτελεί ομόφωνη επιθυμία ων κατοίκων , των γονέων , των 25 μαθητών της Α΄ τάξης που θέλουν να παραμείνουν στ τόπο τους, του Τοπικού Συμβουλίου και των διδασκόντων καθηγητών. Σημειώνεται ότι η επαναλειτουργία της Λυκειακής αυτής τάξης δεν έχει κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δήμο ή το Κράτος δεδομένου ότι θα εξοικονομηθούν πόροι από τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Κορίνθου. Ζητείται η συνδρομή των Βουλευτών του Νομού μας στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Σολυγείας.
· Ομόφωνα επανεγκρίθηκαν οι Κανονισμοί Λειτουργίας και Εσωτερικών Υπηρεσιών , καθώς και ο προϋ/σμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων.
· Με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ως Γενική Συνέλευση τις οικονομικές καταστάσεις και την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ) υπό την προεδρία του δημοτικού συμβούλου Φώτη Φόρτη, για τα πεπραγμένα στη χρήση 2011.
· Ομόφωνα τα Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδότηση ποσού 615.000 € στα πλαίσια του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013» για την ασφαλτόστρωση τμήματος του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου της Δημοτικής κοινότητας Αθικίων από τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Αθικίων-Αγίου Ιωάννη και προς τη διασταύρωση με το δρόμο προς Άγιο Ιωάννη και Ρητό, ο οποίος σήμερα είναι σε άσχημη κατάσταση, δύσκολα προσβάσιμος στους αγρότες της περιοχής και διέρχεται από αγροτικές καλλιέργειες και δασική βλάστηση. Τα μήκος του δρόμου είναι περίπου 6,8 χιλιόμετρα από τα οποία θα ασφαλτοστρωθούν τα 5,2 km. Παράλληλα με την ασφαλτόστρωση θα κατασκευαστούν μικρά τεχνικά έργα για την αποκατάσταση των φυσικών ροών των ομβρίων υδάτων.
· Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε χρηματοδότηση ποσού 300.000 € για την υλοποίηση της δράσης «Ανάπτυξη δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών Και για την καταπολέμηση της Βίας , καθώς κι δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Με τη δράση αυτή 270.000 € θα απορροφηθούν για τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και 30.000 € στην ανάπτυξη αρχικής εγκατάστασης και προμήθεια της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής κι εξοπλισμού μέσω της ρήτρας ευελιξίας.
· Ομόφωνα έγινε αποδεκτό το αίτημα του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου , του Συλλόγου Διδασκόντων και των Γονέων του σχολείου για μεταστέγαση επειδή δεν επαρκούν οι υπάρχοντες χώροι να καλύψουν τις ανάγκες , τόσο του Γυμνασίου , όσο και του Λυκείου. Στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου φοιτούν σήμερα περίπου 120 μαθητές και επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων. Στα πλαίσια αυτά τα Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μίσθωση νέου χώρου με επαρκείς αίθουσες για την απρόσκοπτη μάθηση των μαθητών του Μουσικού σχολείου. Η Οικονομική Επιτροπή στη συνέχεια θα προχωρήσει στην κατάρτιση όρων δημοπρασίας της μίσθωσης.
· Ομόφωνα έγινε αποδεκτό το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Κόρφου για τη τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο λιμάνι του Κόρφου για τη κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού. Πρόκειται για ένα έργο που Θα δώσει άλλη αναπτυξιακή διάσταση στο γραφικό ψαροχώρι και κέντρο παραθερισμού του Δήμου μας.
· Ομόφωνα κρίθηκε πίστωση 8.500 € για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη δημοτική ενότητα Σολυγείας της καλοκαιρινή περίοδο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφικού και το Κέντρο Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Κορινθίων.
· Το Δημοτικό Συμβούλιο ικανοποίησε αιτήματα πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κορινθίων και επιχορήγησε με τα εξής ποσά για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μία οικονομικά από τις δυσκολότερες εποχές για το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. Έτσι έρχεται αρωγός στην προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής δράσης των φορέων και συλλόγων σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου:

-Πολιτιστικός Σύλλογος Σολομού 3.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου 5.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων 3.000 €
-Πολιτιστικός και Λαογρ Σύλλογος Ξυλοκέριζας 4.000 €
-Σύλλογος Ηπειρωτών η ΠΙΝΔΟΣ 1.500 €
-Σωματείο Λόγου και Τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» 1.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου «ΑΠΟΛΛΩΝ» 4.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Κουταλά «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» 4.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας 500 €
-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4.500 €
-Σύλλογος Ποντίων 1.000 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Βασιλείου 3.500 €
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοκάστρου 6.000 €
-Σύλλογος Γυναικών Σοφικού 2.000 €

· Ομόφωνα εγκρίθηκε πίστωση 5.000 € για τον καθαρισμό του εγκιβωτισμένου ρέματος που διέρχεται από τον οικιστικό ιστό του Σοφικού και αποτελεί εστία μόλυνσης και δυσοσμίας και παράλληλα το φράξιμο των παράνομων εκβολών λυμάτων από ιδιώτες εντός του ρέματος.




- Posted using BlogPress from my iPad