Τα αλμυρίκια του Κόρφου .....










Η κοπή των δέντρων(αλμυρίκια) στη παραλία του Κόρφου τελικά ήταν έργο ¨αγνώστων¨δραστών !Αυτο βγήκε απο την συζήτηση που είχα για το συγκεκριμενο θέμα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γ.Γκούμα.Γνωστοι ¨άγνωστοι ¨ φαίνεται πως δρουν και εδώ......εκτός απο την Αθήνα!
Χωρίς να ρωτήσουν κανένα και χωρίς καμία επίσημη αδεια απο την τοπική κοινότητα,προχώρησαν σε αυτήν την αυθαίρετη και παράνομη πράξη,σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο! Άραγε τι θα γινόταν αν αυτο συνέβαινε στα δικα τους χωράφια; Πως θα αντιδρούσαν αν κάποιος εντελώς αυθαίρετα τους έκοβε καμια εικοσαρια απο τις ελιές τους, φόρτωνε και εξαφάνιζε τα ξύλα....και ούτε γάτα ...ούτε ζημιά!!
Ασφαλώς δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να κάνουμε εικασίες και έρευνες για τους υπεύθυνους.Υπαρχουν γι αυτο αρμόδια όργανα και φορείς που πρέπει να παίξουν το ρόλο τους.
Εμείς θελουμε να επισημάνουμε πως υπάρχει μια νοοτροπία στους ντόπιους κατοίκους, ¨ιδιοκτησιας¨ και ετσιθελισμού στο κάθε τι που αφορά τον Κόρφο και ας είναι δημόσιο αγαθό... Πρέπει να το προσέξουν αυτο.....Ειδικά οταν οι μισοί δημότες του Κόρφου είναι παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι απο περιοχές της Αττικής, που το μόνο που θέλουν είναι να εξωραϊσουν, να ομορφύνουν και να βοηθήσουν την περιοχή για το καλό όλων.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΜΑΣ
http://solygeia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_07.html

- Posted using BlogPress from my iPad