Διαμαρτυρία στην Πλατεία Δημαρχείου Ναυπλίου στις 6.00 μμ για την παράνομη σύλληψη του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα.


 
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη - αλληλεγγύη στους συλληφθέντες - είμαστε όλοι δίπλα τους.

Πριν λίγη ώρα, το ιστιοφόρο Estelle που κατευθυνόταν προς τη Γάζα, δέχτηκε επίθεση από ταχύπλοα του ισραηλινού ναυτικού. Μασκοφόροι Ισραηλινοί στρατιώτες ανέβηκαν στο πλοίο που μεταφέρει αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοή
θεια στο μαρτυρικό λαό της Γάζας και συνέλαβαν τα μέλη της αποστολής. Το Estelle την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Πρόκειται για μια πειρατική επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ συμπεριφέρεται για μια ακόμα φορά ως διεθνής τρομοκράτης, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Στο Estelle βρίσκονταν και πέντε Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Β. Διαμαντόπουλο και Δ. Κοδέλα και τους Β. Πισσία, Μ. Τικτόπουλο, Λ. Σταμέλλο. Όλοι είναι αυτή τη στιγμή δέσμιοι των Ισραηλινών πειρατών και το Estelle οδηγείται σε λιμάνι του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ. Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν επιτέλους να καλύπτουν τους διεθνείς χωροφύλακες. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς που δοκιμάζονται σήμερα από τους ισχυρούς των όπλων και του πλούτου, ανάμεσα στον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους συμμετέχουν στην αποστολή. Είμαστε αυτές τις ώρες δίπλα τους.

Ψήφισμα της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού που συνεδριάζει σήμερα, για το Εστέλ.

«Το ιστιοφόρο “Estelle” μεταφέρει ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στην αποκλεισμένη Γάζα και τον λαό της. Στο πλοίο επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Ευ. Διαμαντόπουλος, Δ. Κοδέλας), ανάμεσα σε άλλες διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες, βουλευτές, δημάρχους και ακτιβιστές της ειρήνης. Το πλοίο αναχαιτίστηκε από ισραηλινά πολεμικά πλοία και τώρα οδηγείτε στο λιμάνι του Ashdot.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιλογή της σημερινής Ισραηλινής κυβέρνησης να παραβιάσει κατάφορα για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο με την επιχείρηση κατάληψης σκάφους σε διεθνή ύδατα και την απαγόρευση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να καταγγείλει την παράνομη επίθεση στο πλοίο Estelle και να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ενέργειες σε πολιτικό, κινηματικό, κοινοβουλευτικό και ευρωκοινοβουλευτικό επίπεδο τον αγώνα μέχρι την αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο η ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και η αλληλεγγύη να είναι οι τελικοί νικητές σε όλους τους λαούς της περιοχής».