Η Πρωτοβουλία Πολιτών Νομού Κορινθίας καλεί τους Βουλευτές του Νομού να μην ψηφίσουν τις Πράξεις Ν.Π.

Κατατέθηκαν την Παρασκευή (11/1/13) στη Βουλή, ως ένα κατεπείγον νομοσχέδιο, οι 6 πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, με βάση τις οποίες η συγκυβέρνηση προωθεί μία σωρεία αντιδραστικών μέτρων και κυρίως μια δανειοδοτική σύμβαση που καταλύει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Η κυβέρνηση προωθεί τις αντιδραστικές αλλαγές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πράγμα που σημαίνει την ψήφιση του σε δύο μόλις διαδοχικές μέρες,μια στην Επιροπή της Βουλής και μια στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα (14/01), με την τελευταία να διαρκεί μόλις 10 ώρες!

Η πραξικοπηματική διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, στο όνομα της έγκαιρης λήψης της νέας δόσης της τρόικας,αποτελεί άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη του πραγματικού, αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού, ολοκληρωτικού χαρακτήρα τόσο του νομοσχεδίου όσο και της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της συγκυβέρνησης.


Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κόβουν τα κονδύλια για τα επόμενα τρία χρόνια για Νοσοκομεία, ΟΤΑ, υπουργεία, και άλλους φορείς. Προβλέπουν επίσης ότι σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου της προβλεπόμενης δαπάνης, τίθενται αυτόματα σε λειτουργία «διορθωτικά» μέτρα και στο σκέλος των εσόδων (αύξηση της φορολογίας) και στο σκέλος των δαπανών, ενώ επιβάλλονται κυρώσεις στον «παρανομούντα» Οργανισμό.


Η Πρωτοβουλία Πολιτών Νομού Κορινθίας θα παρευρίσκεται στην Κοπή της Πίτας Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου, Κυριακή 13/1 ώρα 7 μμ και θα επιχειρήσει παρέμβαση, ζητώντας να πάρει μέλος της το λόγο, καλώντας τους Βουλευτές του Νομού, που διαφαίνεται ότι θα παρευρίσκονται στην Εκδήλωση να μην ψηφίσουν τις Πράξεις.