Η ομάδα "Δίολκοι" διοργανώνει στην Κόρινθο την έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013"



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ "ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2013"


Αν έχεις ολοκληρωμένη ή σε εξέλιξη εργασία – (πρόταση πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής ή εικαστικής παρέμβασης), ή δράση που αφορά το αστικό και περιαστικό τοπίο, ή τα δημόσια κτήρια στην Κόρινθο και στους γειτονικούς Δήμους, δήλωσε συμμετοχή στην έκθεση “Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013”, στέλνοντας τον τίτλο της εργασίας σου και μια σύντομη περιγραφή στο imagine.korinthos@gmail.com μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013.
Η έκθεση και παρουσίαση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις αστικού πολιτισμού, διαλέξεις και forum συζητήσεων.


Ποιοι είμαστε;
Οι “Δίολκοι” είναι μια διεπιστημονική ομάδα με κοινό σημείο αναφοράς την Κορινθία. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με τον ενθουσιασμό να διοργανώσει την έκθεση "Φαντάσου την πόλη, Κόρινθος 2013" και να συνεχίσει την έρευνα και τον διάλογο για τον δημόσιο χώρο της πόλης μας.
Η έκθεση αποτελεί μέρος σειράς εκθέσεων που υλοποιούνται με βάση την κεντρική ιδέα και επιμέλεια της διαδικτυακής πλατφόρμας "Imagine The City", ενός σχήματος συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μη υλοποιημένες μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι επιτυγχάνεται ο απ’ ευθείας διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων. Το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή ατόμων και ενεργών ομάδων της πόλης.
Οι στόχοι μας για την Κόρινθο είναι:

Να αναδειχθούν νέες ταυτότητες και δυνατότητες της πόλης
Να γνωριστούν οι ενεργές ομάδες μεταξύ τους, κάνοντας κοινές δράσεις
Να ενεργοποιηθεί το φαντασιακό των πολιτών

Θέλουμε να δούμε τη πόλη να αλλάζει, επαναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε και την κατοικούμε.
Η εθελοντική ομάδα “Δίολκοι” επιχειρεί την επικοινωνία με τους φορείς της πόλης και την εξασφάλιση της υποστήριξής τους.
Ήδη το εγχείρημα έχει την υποστήριξη θεσμικών και επιστημονικών φορέων της Κορινθίας:

του Δήμου Κορινθίων
του ΤΕΕ Πελοποννήσου
του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας
της ΕΕΤΕΜ
της ΛΖ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
της
25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
καθώς και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με φορείς της πόλης, εκπρόσωποι της ομάδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κορινθίων, τον ενημέρωσαν για τις δράσεις που προγραμματίζονται και έλαβαν θετικά σχόλια καθώς και τη δέσμευση για παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων και για υλικοτεχνική και οικονομική στήριξη.
Άμεσα προγραμματίζονται συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Φανταζόμαστε την πόλη μας, δρούμε και την αλλάζουμε!
Διοργάνωση: Δίολκοι (imaginekorinthos.blogspot.gr)
Κεντρική ιδέα – Επιμέλεια: www.imaginethecity.gr