ΤΑ "ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ``" ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ...


Κουτόχορτο δεν τρώμε, πάμε για δράση.....ραντεβού στην πράξη!



Σε απάντηση της επιστολής του Δ. Κορινθίων, με θέμα «Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ενδυμάτων, υποδημάτων από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων»

Κόρινθος, 20/03/2013

Τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης πλατείας Περιβολάκια, αποφάσισαν ομόφωνα να μην συνεργαστούν με τον Δήμο Κορινθίων, επειδή ο τρόπος σκέψης μας και ο τρόπος δράσης μας διαφέρουν και οι θέσεις και οι ανακοινώσεις σας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το πλαίσιο λειτουργίας της συνέλευσης μας και τις δράσεις μας.
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι λειτουργώντας δομές όπως το «ανταλλάΖΩ» και τον αυτό-διαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Σβούρα» όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν σε νέες μορφές εναλλακτικής, ανταλλακτικής οικονομίας, να προσφέρουν και να λάβουν, αισθανόμενοι ισότιμοι και αξιοπρεπείς.
Εσείς σπαταλάτε χρήματα σε δομές εντυπωσιασμού, με ράφια αξίας χιλιάδων ευρώ και κατόπιν ζητάτε από τους πολίτες να προσφέρουν από το υστέρημά τους στη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, με σας ως βασικούς πρωταγωνιστές του έργου «φιλάνθρωποι σωτήρες».
Εμείς λέμε «κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση» ιδρύοντας και λειτουργώντας και την «Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου» με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 130 ατόμων όλων των ηλικιών, των χρωμάτων και εθνικοτήτων και οργανώνοντας το «Αλλότροπον – δίκτυο παραγωγών καταναλωτών» όπου περίπου 100 συμπολίτες μας έως τώρα συμμετέχουν γνωρίζοντας και προωθώντας παραγωγούς της περιοχής. Εδώ και ενάμιση χρόνο κάνουμε κοινωνική δράση βοηθώντας τους συμπολίτες μας και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για το χαράτσι της ΔΕΗ, για την φροντίδα των αστέγων, για τη σίτιση των κρατουμένων των φυλακών Κορίνθου - με παρεμβάσεις ακόμα και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με συλλογή τροφίμων και διακριτικό μοίρασμα τους σε συμπολίτες μας, με χαριστικά/ανταλλακτικά παζάρια, με συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Κορίνθου και συνδιοργανώνοντας μαζί με άλλες συλλογικότητες το 3ήμερο "Χριστούγεννα όλοι Μαζί".
Εσείς ασκείτε κοινωνική πολιτική τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα και μάλιστα μόνο για τους «αποδεδειγμένα Κορίνθιους συμπολίτες μας» - ψηφοφόρους σας, αφήσατε – με την αδράνειά σας – να μετατραπεί η Κόρινθος σε χώρο φυλάκισης/κράτησης μεταναστών/κρατητήριο μεταναστών, ετοιμάζεστε να κατεδαφίσετε σημαντικούς ιστορικούς χώρους της πόλης μας όπως η Δημοτική Aγορά, δίνετε άδεια για να δημιουργηθεί Mall στον όμορφο τόπο μας, κατασπαταλάτε τα χρήματά μας σε υπέρογκες προμήθειες (κέτερινγκ γραφική ύλη ηχητικές καλύψεις ) και γιορτές κάθε είδους αμφιβόλου διαφάνειας και αισθητικής.
Όπως γίνεται κατανοητό, η συνεργασία μας είναι αδύνατη για ηθικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η κοινωνική δράση στηρίζονται στην αξιοπιστία και την ανιδιοτέλεια. Εμείς θεωρούμε ότι δεν διαθέτετε κανένα από τα δύο αυτά προσόντα. Η παρουσία σας στα τεκταινόμενα έχει ιδιοτελή και ψηφοθηρικό προσανατολισμό. Σε μια πραγματικότητα όπου η κοινωνία έχει προχωρήσει και αυτό-οργανώνεται, εσείς στέκεστε απλοί παρατηρητές.

Κουτόχορτο δεν τρώμε, πάμε για δράση, αφήνουμε την θεωρία, ραντεβού στην πράξη!!!!!

Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου