O ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ




Η σημερινή εξέγερση (Τετάρτη, 10/4) των εγκλείστων μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο –συνέχεια της Κυριακάτικης και της χτεσινής- επιβεβαιώνει με τρόπο δραματικό αυτό που από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των Κέντρων ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διακηρύσσει σε όλους τους δυνατούς τόνους. ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. Ήταν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα οξυνόταν και τα πράγματα θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο. 1200 και πλέον κρατούμενοι και το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας είναι δέσμιοι του παραλογισμού του κ. Δένδια και της απάνθρωπης πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα η τρικομματική κυβέρνηση.
Στα «θύματα» της συγκεκριμένης πολιτικής οφείλει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης να συμπεριλάβει και τους απλούς αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας –καθώς και στους όμορους νομούς- που αντί να βρίσκονται στους δρόμους, για να περιορίσουν την εγκληματικότητα και να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια στους πολίτες είναι δεσμοφύλακες ψυχών στο απάνθρωπο Κέντρο Κράτησης.
Απαιτούμε άμεσα το κλείσιμο των –κατ’ ευφημισμό- Κέντρων Κράτησης σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από την πόλη μας, την Κόρινθο, και απαιτούμε άμεσα από όλα τα πολιτικά κόμματα και τις νομαρχιακές επιτροπές τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να συμπαραταχθούν με τον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο των κέντρων, που λειτουργούν σαν αποθήκες ψυχών.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.