Ιατρική φροντίδα χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε ανασφάλιστους ΄Ελληνες και αλλοδαπούς στη Κόρινθο.


Ιατρική φροντίδα χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε ανασφάλιστους ΄Ελληνες και αλλοδαπούς. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί από εθελοντές γιατρούς και πολίτες της Κορίνθου ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κρατική δομή.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου στεγάζεται στο ισόγειο της Αδειμάντου 83 (πρώην ΤΕΔΚ) και είναι ανοιχτό για να κλείσετε ραντεβού από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10:00-12:30 τα πρωινά και 6:00-8:00 τα απογεύματα.

Το τηλέφωνό μας είναι το 2741 112 112, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μέσω email: kiakorinthou@gmail.com.
 

Ειδικότητες

Οι ιατρικές ειδικότητες που καλύπτονται εθελοντικά στα πλαίσια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου είναι οι εξής:


 • Γενικοί Ιατροί
 • Δερματολόγοι
 • Καρδιολόγοι
 • Οδοντίατροι
 • Ορθοπεδικοί
 • Ουρολόγοι
 • Οφθαλμίατροι
 • Παθολόγοι
 • Παιδίατροι
 • Πνευμονιολόγοι
 • Ρευματολόγοι
 • Φυσίατροι
 • Ψυχίατροι
 • Ωτορινολαρυγγολόγοι 
«Η υγεία είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικόζήτημα και πάνω απ’ όλα ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Οι ανισότητες, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η βία και η αδικία αποτελούν τη ρίζα της αρρώστιας καιτου θανάτου των φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Υγεία για όλους σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν παντοδύναμα συμφέροντα, πρέπει να διευρυνθεί η αντίσταση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και ότι πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές στις πολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες».
Χάρτα των λαών για την υγεία

Ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στηχώρα μας. Με αφορμή την κρίση η τροποποιημένη προς το χειρότερο δημοσιονομικήπολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων έχει οδηγήσει ένα τεράστιο αριθμό συμπολιτών μας στη φτώχεια, στην ανασφάλιστη και χαμηλά αμειβόμενη εργασία, στην ανεργία, στην έλλειψη βασικών αγαθών, στην αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Εκτός από την φτώχεια, την ανέχεια, τον υποσιτισμό και την πείνα, που βιώνουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, συμπολίτες μας έχασαν επίσης κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν καμία  κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που χτυπάει πριν από όλα τις πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, τους Άνεργους, τους Άπορους, τα Ατομα με αναπηρία, τους Ηλικιωμένους, τους Ψυχικά Νοσούντες, τους Μετανάστες, τις Μονογονεϊκές Οικογένειες αλλά και τους επαγγελματίες, που έκλεισαν τις δουλειές τους.

H στέρηση των υπηρεσιών υγείας, που σημειωτέον είναι δημόσιο αγαθό, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει στο θάνατο. Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που υποσιτίζονται, που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή παιδιών με ένα μόνο ανασφάλιστο γονέα. Τέλος, όπως γνωρίζετε, αυξάνονται τα φαινόμενα των ψυχικών  διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ενώ το λεγόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βρίσκεται σε διαδικασία διαρκούς απαξίωσης και κατάρρευσης.

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στη χώρα μας, κάνουν ξεκάθαρη την απόφαση της απόσυρσης του κράτους από την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας προς τους κατοίκους της, μετακυλώντας συγχρόνως το κόστος της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στους ίδιους τους κατοίκους.

Η παραπάνω κατάσταση συνηγορεί υπέρ της άμεσης κινητοποίησης των ενεργών πολιτών ώστε να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Συνηγορεί υπέρ των κοινωνικών δράσεων που ξεφεύγουν από τη λογική της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης και προωθούν την ιδέα της αλληλεγγύης, της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά και συμβάλλουν στην διατήρηση της ατομικής αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού των συνανθρώπων μας.

Ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με αυτά τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, οι Yγειονομικοί οδηγηθήκαμε στη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην Κόρινθο.

Ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους Έλληνες και αλλοδαπούς.

Κατ’ αρχήν, θεωρούμε ότι η Δημόσια Υγεία, ως πρωτεύον κοινωνικό αγαθό αποτελεί κρατική μέριμνα και παρέχεται από τις πολιτειακές ή/και τις δημοτικές αρχές. Στην βάση αυτή έχουμε επίγνωση ότι δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος που αποσύρεται από την ευθύνη φροντίδας των κατοίκων της επικράτειάς του, και  ότι πρέπει συγχρόνως να αγωνιστούμε για να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Έχουμε επίγνωση επίσης των δυσκολιών του έργου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω των τεράστιων αναγκών που έχουν διαμορφωθεί και των τεχνικών και διαδικαστικών δυσχερειών στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση δωρεάν φροντίδας.

Καλούμε τους  συναδέλφους μας υγειονομικούς και γενικότερα τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν και να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία για τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην Κόρινθο.