Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής και του Στάθη Μπούκουρα...





Την Παρασκευή, 5/7, διακόσιοι Κορίνθιοι, κυρίως νέοι, είπαν ένα βροντερό «όχι» στο ναζισμό, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική πορεία που κάλεσε η Πρωτοβουλία μας – πορεία που αποσιωπήθηκε πλήρως από τα τοπικά ΜΜΕ. Ήταν η μαζική απάντησή μας στον ξυλοδαρμό δύο Κορίνθιων από δέκα χρυσαυγίτες με σιδερογροθιές και αλυσίδες, επίθεση που έγινε την Παρασκευή 28/6 στο πανηγύρι του Απ. Παύλου μπροστά σε δεκάδες Κορίνθιους και συνάντησε την πανελλαδική κατακραυγή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας στο κεντρικό δελτίο του Κορινθιακού καναλιού AXION TV στις 8 Ιουλίου, μιλώντας για τα επεισόδια που έγιναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το Σάββατο 6 Ιουλίου, αναφέρθηκε στα μάρμαρα τα οποία λέει ομάδα κουκουλοφόρων έσπασαν από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Παύλου και τα οποία υποτίθεται πέταξαν προς τα γραφεία. Αυτό, σύμφωνα και με έρευνα συμπολίτισσάς μας (http://ypirxelogos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html?spref=fb), φυσικά δεν ισχύει. Αλλά και η ανακοίνωση της αστυνομίας, την οποία αυτή τη φορά ο κ. Μπούκουρας δεν λαμβάνει υπόψη, αναφέρει ξεκάθαρα από πού προήλθαν τα μάρμαρα και ποιος προκάλεσε ζημιές και τραυματισμό:
«Από το εσωτερικό των γραφείων και ιδίως από το δεύτερο και τρίτο όροφο, πετάχτηκαν κομμάτια μαρμάρων προς τους συγκεντρωθέντες εξωτερικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε (5) συνολικά σταθμευμένα οχήματα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας ημεδαπός.»
Επίσης υπάρχουν άφθονοι αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του site του Νίκου Χατζηνικολάου, που είδαν το βουλευτή να βγάζει όπλο και να πυροβολεί στον αέρα 4-5 φορές – ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται τρύπα και σε παρμπρίζ αυτοκινήτου.


Ο φόβος τους από τις συμπλοκές αλλά και από τη μαζική πορεία της Παρασκευής που έδειχνε πως είναι ανεπιθύμητοι στην Κόρινθο έγινε τόσος, που την επόμενη μέρα έφεραν πούλμαν από την Αθήνα και ξεχύθηκαν στην πόλη για να κάνουν επίδειξη δύναμης. Μερικές ώρες μετά την άφιξη των Αθηναίων «συναγωνιστών» τους, έγινε ρίψη εμπρηστικού μηχανισμού στην αυλή του σπιτιού μέλους της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου.
Ο κ. Μπούκουρας χαρακτήρισε την Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου οργάνωση «φάντασμα». Η ΑΑΠΚ είναι μία ομάδα πολιτών που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και που ακόμα και μπροστά στην τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δεν θα κρυφτούν, όπως και απέδειξε η τεράστια επιτυχία της πορείας που οργανώσαμε την Παρασκευή. Έχουμε διοργανώσει πλήθος δράσεων, συναυλιών, συζητήσεων, δύο μεγάλα φεστιβάλ, ενώ μέλη μας έχουν μιλήσει πολλάκις επώνυμα σε τοπικά, αθηναϊκά και διεθνή ΜΜΕ. Άλλοι είναι αυτοί που κρύβονται, όπως φάνηκε και από τη διάψευση από τη Χρυσή Αυγή ότι μέλη της συμμετείχαν στην επίθεση στο κέντρο της Κορίνθου, στο πανηγύρι του Απ. Παύλου.

Τέλος, ο κος Μπούκουρας είπε ότι τάχα «δεν θέλουν εμφύλιο». Του αφιερώνουμε τα λόγια του επίσης βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου, πριν λίγους μήνες στο BBC: «Βρισκόμαστε σε εμφύλιο πόλεμο και όσοι δεν το βλέπουν αυτό στρουθοκαμηλίζουν… Η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να πολεμήσει ένα νέο είδος εμφυλίου, αν και σε κανέναν δεν αρέσει αυτό. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εθνικιστές, όπως εμείς, και όσοι Ελληνες θέλουν η χώρα τους να ξαναγίνει όπως ήταν στο παρελθόν, και από την άλλη λαθρομετανάστες, αναρχικοί και όλοι όσοι καταστρέφουν την Αθήνα».
Όμως και η κορινθιακή κοινωνία έχει αρχίσει να τους παίρνει χαμπάρι. Ξέρουμε ότι ο ρόλος τους είναι να διασπούν το λαό, τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι. Δεν δεχόμαστε τον εμφύλιο που προσπαθούν να φέρουν και στην Κόρινθο. Να τους απομονώσουμε, να μη συνηθίσουμε στους τραμπουκισμούς των νεοναζί και το καθεστώς τρομοκρατίας στους δρόμους της πόλης μας! Είναι ανεπιθύμητοι!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου