Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την αναγνώριση προϊόντων της Κορινθίας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ.




Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την πρόταση του κ. Μπούκλη για αναγνώριση της κορινθιακής σταφίδας ως προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Πρόταση, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει επί σειρά ετών, για μια σειρά προϊόντων της χώρας, που για το νομό Κορινθίας αφορά την κορινθιακή σταφίδα, τη σουλτανίνα, το λάδι, τα όσπρια Φενεού, κλπ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια της ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής,πρέπει να στηριχθεί στην αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της χώρας, στην αναγνώριση τους ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ, στην ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση μας στη συζήτηση της για το καλάθι των προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Μπούκλη και ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε, ότι η αναγνώριση ενός προϊόντος ως ΠΟΠ δεν λύνει αυτομάτως όλα τα προβλήματα, της παραγωγής και των αγροτών.

Χρειάζεται, συνολικός πολιτικός σχεδιασμός για την αγροτική παραγωγή, πολιτική προώθησης των αγροτικών προϊόντων, συνεταιριστικές δομές, μείωση του κόστους παραγωγής, δημιουργία υποδομών, υγιές δίκτυο εμπορίας, ποιοτικά προϊόντα ασφαλή για τον καταναλωτή, κλπ. Δυστυχώς κανένας τέτοιος σχεδιασμός δεν φαίνεται, ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε από την περιφέρεια Πελοποννήσου.





Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καλώντας παράλληλα τον κορινθιακό λαό σε άμεση δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί την πορεία ανάπτυξης της χώρας.