Προβολή ταινίας και συζήτηση, Τετάρτη 23/10 από την Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου και εκπαιδευτικούς.


Προβολή ταινίας, Τετάρτη 23/10: «Φιλιά εις τα παιδιά»

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε για την κοινωνία μας το τέλος των ψευδαισθήσεων και κατέδειξε –δυστυχώς- με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού δεν μπορεί παρά να απειλεί το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας χωρίς καμία εξαίρεση.

Τρεις μέρες πριν τη δολοφονία στο πλαίσιο του 3ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου συζητάγαμε για το Ολοκαύτωμα και τη στάση της κοινωνίας μας απέναντι στη μαζική εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας (1941-1944). Κοινή διαπίστωση της συζήτησης αποτέλεσε ότι η κοινωνία μας δεν αντέδρασε στη συστηματική εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα μας.

 Εξαίρεση σε αυτή τη στάση αποτέλεσαν πολλές περιπτώσεις πολιτών αλλά και κρατικών λειτουργών  που παρείχαν προστασία και κάλυψη στους διωκόμενους συμπολίτες και συνανθρώπους μας. Μια τέτοια ιστορία ανθρωπιάς παρουσιάζουν ο Βασίλης Λουλές και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας «Φιλιά εις τα παιδιά» που έχει βραβευτεί  σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Σας καλούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία μαζί και να συζητήσουμε με το Βασίλη Λουλέ (δημιουργό της ταινίας) και την Έφη Γαζή (αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελεποννήσου) στο Κινηματοθέατρο ΛΑΪΣ στην Κόρινθο, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στις 7.00΄ το απόγευμα.

Γιατί ο φασισμός και η καταστροφή που επιφέρει μας αφορά όλους.

Συνδιοργάνωση: Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας