Παραδοσιακή Συνταγή για "Βλαχοδήμαρχους".



Σε 6 μήνες περίπου έχουμε εκλογές στη τοπική αυτοδιοίκηση και όλα δείχνουν ότι η παλιά καλή συνταγή για καλούς " Βλαχοδήμαρχους ",  άρχισε να εκτελείται από τον μεγάλο σεφ "οικογενειακής" ταβέρνας της Κορίνθου....
Είναι μια συνταγή που απαιτεί "ωρίμανση" και "φούσκωμα"  3,5 χρόνων για τα προβλήματα, και λίγο πριν την κρίσιμη περίοδο του "ψησίματος" να βάζουμε πάνω τους το "κερασάκι"... Μετά περιμένουμε το καλύτερο για "εμάς" αποτέλεσμα....
############
"Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων μαζί με τα σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιεί σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, προωθεί και έργα αναπλάσεων, καλύπτοντας τις ανάγκες των περιοχών και παράλληλα, εφαρμόζοντας το δρομολογημένο Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής που εκφράζει στην πλειοψηφία του τις απαιτήσεις των συνδημοτών μας. 
Ανάμεσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και οι αναπλάσεις των οδών που βρίσκονται εντός οικισμού στο Σοφικό, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας. Ειδικότερα για την κατασκευή του έργου προβλέπεται να γίνει διαμόρφωση και πλακόστρωση δρόμων με πέτρινες χονδρόπλακες ακανόνιστου σχήματος, με σκοπό, μέσα από την αισθητική ενοποίηση των δρόμων του οικισμού, να αναδειχθεί η εικόνα του και να τονιστούν επιπλέον τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής. 
Η συνολική δαπάνη της δημοπρατηθείσας ανάπλασης θα φτάσει τις 130.000.€, εκ των οποίων το ποσό των 80.000 € προέρχεται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ και το υπόλοιπο 33.575 €, από πόρους του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης, θα αναπλάσει τον παραλιακό δρόμο του Κόρφου για να εξυπηρετήσει τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της όμορφης αυτής περιοχής. 
Η κατασκευή του παραπάνω έργου, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου, είναι συνολικής δαπάνης 73.500 € και θα πραγματοποιηθεί στη θέση Λούτσα, από την ιδιοκτησία Σκούρα με κατεύθυνση το ποτάμι. Αναλυτικότερα, προβλέπεται να γίνει σε μήκος 125 μέτρων και πλάτους 6,0 μέτρων, διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου σε πεζόδρομο με την τοποθέτηση έγχρωμου σταμπωτού δαπέδου εξωτερικών χώρων, που θα αναβαθμίσει την εικόνα της Κοινότητας. Στόχος της ανάπλασης είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, προσφέροντάς τους έναν επιπλέον χώρο για περίπατο και αναψυχή και αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την μοναδικότητα της γραφικής αυτής περιοχής."