Επιτέλους η ανάπτυξη πλησιάζει στον Κόρφο.....με την WI-FI εξαγγελία!


Τον Ιούνιο 2011  γράφαμε :
"Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε και στον Κόρφο μια κεραία (WiFi hotspot) και πριν ένα χρόνο περίπου ξεκίνησε πιλοτική, δοκιμαστική λειτουργία δωρεάν ασύρματου διαδικτύου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η κάλυψη όμως είναι ανεπαρκής (μόνο από ένα σημείο), ενώ δεν υπάρχει απ΄οτι ξέρουμε χρηματοδότηση για την συντήρηση του δικτύου, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά διακοπές , και οι άνθρωποι που κάνουν τη συντήρηση ( δωρεάν ) δεν είναι πάντα στη διάθεση μας,
Επειδή ο Κόρφος είναι μια περιοχή παραθεριστικής κατοικίας και κατά κύριο λόγο τουριστική, το διαδίκτυο αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο στην επαφή της περιοχής με τους "πελάτες" παραθεριστές η τουρίστες που επιθυμούν να έρθουν στη περιοχή μας, καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα εφόσον και ο ΟΤΕ στο δίκτυο του δεν διαθέτει ADSL
Ο Δήμαρχο Κορινθίων, οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα, να διαθέσει χρήματα για την συντήρηση του δικτύου αλλά και επέκταση του, ώστε να καλυφθεί όλη η περιοχή του Κόρφου."

Δεν ξέρω αν το παραπάνω κείμενο διαβάστηκε από τον πρωθυπουργό...., αυτό που ξέρω είναι ότι ανταποκρίθηκε γρηγορότερα αυτός, αντί του κ. Πνευματικού, κάνοντας τις γνωστές εξαγγελίες με την βαρυσήμαντη συνέντευξη του στον Μεγαπρετεντέρη.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
"Η ανάταξη και επέκταση των σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δεκάδες δήμους, που είχαν εγκατασταθεί με δαπάνες του Γ' ΚΠΣ και στη συνέχεια κατέπεσαν για πλήθος λόγων, αποτελεί τον πυρήνα της εξαγγελίας για Wi-Fi παντού σε έναν χρόνο από σήμερα, στην οποία προχώρησε τη Δευτέρα μιλώντας στο MEGA ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προτείνει την εγκατάσταση Wi-Fi hotspots σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ευρυζωνική υπηρεσία ατελώς.
Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού έργου «Σύζευξις ΙΙ» να δοθεί ασύρματο Internet στα σχολεία, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi στα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ερχεται ανάταξη σε 606 σημεία
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν κυβερνητικά στελέχη, δόθηκε εντολή να αναταχθούν οι υπηρεσίες ασύρματου Internet που είχαν εγκατασταθεί πριν από αρκετά χρόνια μέσω των κονδυλίων της ΕΕ σε 606 σημεία καποδιστριακών δήμων, που έχουν καταπέσει εδώ και πολύ καιρό και δεν λειτουργούν.
Και αυτό διότι υπήρξαν προβλήματα θεσμικού χαρακτήρα αλλά και αδιαφορία από τους δήμους για την κανονική συνέχιση παροχής της υπηρεσίας. Στο συγκεκριμένο πεδίο θα γίνει αναβάθμιση των συστημάτων και αύξηση των σημείων διά της επέκτασής τους.
Μάλιστα πρόκειται για σχέδιο χαμηλού κόστους, αφού οι υποδομές υπάρχουν και είναι χαρακτηριστικό πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν είχαν πληρωθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι σε διαδικασία διαστασιολόγησης. Αυτό που θα γίνει είναι να αυξηθεί η ταχύτητα, αλλά και να ενταχθεί στο πρόγραμμα η συντήρηση του συστήματος.
Η περιγραφή του έργου που έχει καταπέσει ήταν «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» και είχε ως στόχο τη «δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό πολιτών... σε υπαίθριους χώρους με βασικό κριτήριο επιλογής την υψηλή επισκεψιμότητα και το τουριστικό ενδιαφέρον». Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 με τη δημιουργία 195 ασύρματων public hotspots, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είναι εκτός λειτουργίας."