Ο Θ. Δρίτσας για τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα: «Δωράκι σε επιχειρηματία από μια κυβέρνηση που καταρρέει»


«Να ανακληθεί αμέσως η κυβερνητικής έμπνευσης σκανδαλώδης και αντιδημοκρατική απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την εγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή Λιγέα της Αίγινας»

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Ενώ σύσσωμη η κοινωνία της Αίγινας και οι θεσμικοί εκπρόσωποί της έχουν από καιρό και με τεκμηριωμένο τρόπο απορρίψει το σχέδιο εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα, η Κυβέρνηση δια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επιμένει να ευνοεί επιχειρηματικά σχέδια που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάπτυξη του νησιού αλλά και του Αργοσαρωνικού. Αποφάσεις της δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, των τοπικών συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, μέσα από κινητοποιήσεις και διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, αγνοούνται προκλητικά και αυθαίρετα.

Δεν είναι δυνατόν μια Κυβέρνηση που καταρρέει, να καθορίσει το αναπτυξιακό μέλλον της Αίγινας για να κάνει «δωράκια» σε επιχειρηματίες !

Η Αίγινα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το φυσικό πλούτο, το περιβάλλον και τις παραγωγικές πηγές με ένα συνολικό ρυθμιστικό δημοκρατικό σχέδιο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχευση την οικονομική, περιβαλλοντική, πολιτισμική και τελικά κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με την κοινωνία της Αίγινας και των νησιών του Αργοσαρωνικού και θα πρωτοστατήσει στην ακύρωση αυτής της απόφασης, τόσο μέσω παλλαϊκών κινητοποιήσεων, όσο και με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και τη Δικαιοσύνη.