Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ.


Για άλλη μια φορά η περιοχή μας έζησε μια δυνατή βροχόπτωση που οδήγησε πλημμύρες, ευτυχώς όχι εκτεταμένες. Το ρέμα της Ευαγγελίστριας, ο Ζαπάντης αλλά και η παραλιακή οδός Κοκκωνίου έγιναν τα σημεία όπου εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα. Αφ’ενός η ανθρώπινη παρέμβαση αφ’ετέρου η αδιαφορία της δημοτικής αρχής επιδείνωσαν σημαντικά το φαινόμενο.
Το ρέμα της Ευαγγελίστριας, γνωστό σε όλους τους παροικούντες από τις πλημμύρες του φθινοπώρου του 2010, παρέμενε δυστυχώς ακαθάριστο, αφού η δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας, δεν διέθετε τα απαραίτητα κονδύλια για την εκτέλεση του έργου. Οι πρόσφατες εργασίες που εκτελούνται στην Ολυμπία οδό επέτειναν το πρόβλημα.
Το ίδιο ισχύει για τον Ζαπάντη, ο οποίος αφού μετά από 2,5 χρόνια καθαρίστηκε χάρη στην «ελεημοσύνη» και «μεγαλοκαρδία» της Π.Ε. Κορινθίας που μας είδε «φτωχούς και μας λυπήθηκε», δεν καθαρίστηκε όμως σε όλο το μήκος του, με αποτέλεσμα μετά τη γέφυρα του Βοχαϊκού στο ύψος του Υδατόπυργου, όπου τα καλάμια και οι φερτές ύλες είχαν σχηματίσει τη δική τους ζούγκλα, το ποτάμι να «σπάσει» και να πλημμυρίσει την περιοχή.
Το δικό τους δράμα βέβαια έζησαν όσοι μένουν στην παραλιακή οδό Κοκκωνίου, όπου η λίμνη που σχηματίστηκε συναγωνιζόταν αυτή της Βουλιαγμένης με τη σημαντική διαφορά όμως πως η λίμνη της Βουλιαγμένης έχει μια μικρή διέξοδο στη θάλασσα, ενώ η λίμνη της παραλιακής του Κοκκωνίου δεν έβρισκε δίοδο για τη θάλασσα κι ας απείχε μόλις μισό μέτρο! Τι να "πρωτοθαυμάσει" κανείς; Τα βουλωμένα φρεάτια, τα κιούγκια που ήταν ακαθάριστα και το νερό δεν μπορούσε να «διανύσει» το μισό μέτρο που το χώριζε από τον Κορινθιακό; Τελικά, η φύση έδωσε τη λύση αφού η βροχή συνεχίστηκε με ένταση, το νερό υπερχείλισε των κρασπέδων και απορροφήθηκε στη θάλασσα! Έλεος!
Πώς να δικαιολογηθεί όλη αυτή η απρονοησία, ανυπαρξία και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής; Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο στα επίμαχα αυτά σημεία. Φαίνεται πώς χρήματα στον κορβανά των ταμείων του δήμου περισσεύουν μόνο για απευθείας αναθέσεις του τύπου «καθαρισμός πρανών» και «απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών φυτικής προέλευσης». Κι ας κομπάζει ο δήμαρχος πώς έχει ταμείο 2.500.000 ευρώ, αυτά δεν ξοδεύονται για καθαρισμούς ρεμάτων και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών!
Υπάρχουν μόνο για να δημιουργούν βαρύγδουπους τίτλους σε εφημερίδες και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Βέβαια, μπορεί τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν τώρα το τελευταίο 6μηνο πριν τις δημοτικές εκλογές για μικροέργα που θα δώσουν τον «αέρα της νίκης» στο δήμαρχο! Ντροπή!