Μιχάλης Γ.Σπηλιώτης : Ανοικτή επιστολή στους συντοπίτες Κορφιώτες-Κορφιώτισες.


Μέρος Α.
Αφετηρία προβληματισμού...
Δεν μπορεί από τα δημοτικά έργα, (όταν βέβαια γίνονται) να μην απορρέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης αλλά αντίθετα αίσθημα ότι ωφελούνται λίγες ή και ελάχιστες οικογένειες.
Θα πρέπει το τοπικό συμβούλιο να συνεδριάζει και μαζί με τους συντοπίτες να προτείνει ορθολογικά και δίκαια τα προτεινόμενα έργα.
Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 χρόνια "ανάπτυξης" να μην έχει γίνει ένα έργο για τη νεολαία. Γιατί το σχολείο αφού ανακαινίστηκε δε χρησιμοποιείται για τους νέους του Κόρφου;  (φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ενισχυτική διδασκαλία ή βιβλιοθήκη;).
Γιατί δεν υπάρχει ένας χώρος για αθλητισμό;
Γιατί θα πρέπει η επιδιόρθωση των οδών να γίνεται πριν τις εκλογές με επιλεκτική ιεράρχηση των αναγκών; 
Ποια ήταν η θέση των Κορινθιακών κομματικών στελεχών των δύο τέως μεγάλων κομμάτων για τα ιχθυοτροφεία και την χωροθέτηση μίας περιοχής ήπιας τουριστικής ανάπτυξης αρθρωμένης γύρω από το Κόρφο αντί της συγκέντρωσης άνω των 20 ιχθυοτροφείων στην περιοχή;  (πρόταση για μεταφορά όχι για κλείσιμο).
Τι γίνεται με το βιολογικό καθαρισμό που η κατασκευή του αρχίζει πριν τις εκλογές και τελειώνει μετά;
Συντοπίτη πες ένα όχι στη γκλαμουράτη επίσκεψη μεγαλοπαραγόντων πριν τις εκλογές με πολλά χαμόγελα, με περιφερόμενους κομματικούς στρατούς.
Αυτή τη ψευτιά την πληρώσαμε και την πληρώνουμε...
Δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι αυτές οι νοοτροπίες οδήγησαν μία προικισμένη χώρα και ένα εργατικό και ευφυή λαό στη αποδιάρθρωση των παραγωγικών του δραστηριοτήτων και συνακόλουθα στη χρεοκοπία και στο ξεπούλημα της χώρας.
Σήμερα ο μέσος επαγγελματίας είναι χρεωμένος, ο αγρότης, ο ψαράς δε βρίσκει δίκτυο να διαθέσει τα προϊόντα του, τα οποία είναι πανάκριβα και περιζήτητα στην Ευρώπη, ενώ του δημιουργούνται συνέχεια προσκόμματα και δυσκολίες.
Το χαράτσι μας έκανε να πληρώνουμε ενοίκιο στις περιουσίες μας που εμείς, οι γονείς και οι παππούδες μας με κόπο έκαναν. Θέλουν να τα ξεπουλήσουμε άραγε;
Μην πετάς τη ψήφο σου μην τη γελοιοποιείς. Πες επιτέλους ένα όχι. Εν ανάγκη στο παραβάν ξεγέλασε τους.
Ο συνδυασμός της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών για την ανατροπή στο δήμο Κορινθίων με τον Π. Ψηλογιαννόπουλο, δεν αποτελείται από τους συνήθεις περιφερόμενους γλαμουράτους αστέρες αλλά από ανθρώπους με όραμα και συζητήσιμους. Ελπίζω αυτό να μην θεωρηθεί μειονέκτημα.
Για ένα Δήμο, με υποδομές παιδείας και πολιτισμού, με δομές αλληλεγγύης στην υγεία και με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Για ένα Κόρφο που θα υπάρχει δημοκρατία, διάλογος, δικαιοσύνη, ήπια ανάπτυξη για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον και τις απαραίτητες υποδομές και σχεδιασμό που θα προτείνει η κοινότητα μας μετά από διάλογο.