(Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) "ποτέ δεν δήλωσε πως είναι πόσιμο το νερό σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων"

Το δηλώνει όμως ευθαρσώς με την "βούλα και την υπογραφή του" ο δήμαρχος Α. Πνευματικός !! 
Προεκλογικά βέβαια παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσει άλλα 5 χρόνια δημαρχιλίκι....
Όμως εδώ στον Κόρφο υπάρχει και κάτι άλλο, οι διακοπές για ημέρες του νερού συνεχίζονται, (τελευταία διακοπή μιας βδομάδας που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι από 3/7/14) χωρίς να έχει φανεί ακόμα όχι το πόσιμο νερό αλλά ούτε η επάρκεια για τα οποία επαίρεται ο Δήμαρχος.
Θα έλεγα στους πολίτες της Κορίνθου βεβαίως να πρόσεχαν....όμως ήδη απομακρύνθηκαν από το ταμείο και τα λάθη δεν αναγνωρίζονται.


Παρακάτω το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών.

Εχθές Πέμπτη 10/07/2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλο και τους Μαρία Δημητριάδη, Μάκη Βασιλόπουλο και Πόλυ Δαγκοπούλου-Τσόγκα, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Διευθυντή της κ. Καραμανλή

Κύριο ζήτημα που τέθηκε προς συζήτηση από τα μέλη της Πρωτοβουλίας ήταν η από 4-7-2014 ανακοίνωση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Γαλατακίου ότι το παρεχόμενο νερό δεν θα είναι πόσιμο μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.
Από τη συνομιλία προέκυψαν τα εξής θέματα:
- Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) έχει δώσει επίσημη ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει πόσιμο το νερό προερχόμενο από τη λίμνη της Στυμφαλίας, ΜΟΝΟ εντός του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων (την πόλη της Κορίνθου, την Αρχαία Κόρινθο, την Ξυλοκέριζα, τα Εξαμίλια, και το Σολομό).
Αντίθετα, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ποτέ δεν δήλωσε πως είναι πόσιμο το νερό σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, δηλαδή και στον πρώην Δήμο Τενέας, Σαρωνικού, Σολυγείας, και Άσσου- Λεχαίου!!!

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού πριν τις εκλογές (παρακολουθείστε τις δηλώσεις του Δημάρχου στις 17/5/2014 στο βίντεο που επισυνάπτουμε και ειδικότερα από το 1.20΄ έως 1.32΄ https://www.youtube.com/watch?v=Iwo1vpCzHi8) πως το νερό στον πρώην Δήμο Σαρωνικού είναι πόσιμο δόθηκαν χωρίς να συνοδεύονται από επίσημη διαβεβαίωση και ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Επίσης συνάγεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως αρμόδια υπηρεσία για την παροχή νερού έπρεπε, ως όφειλε απέναντι στους δημότες του Δήμου Κορίνθιων, προς όφελος και για την προστασία των οποίων λειτουργεί, να έχει προβεί από τη πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα του νερού σε επίσημη ανακοίνωση για την καταλληλότητα του ως πόσιμου!
Καλούμε την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. όπως οφείλει – και όπως όφειλε και προεκλογικά αλλά άφησε τον Δήμαρχο να κάνει το παιχνίδι του - να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου, έγκυρα και επίσημα για το αν είναι ή όχι πόσιμο το νερό σε κάθε μεριά του Δήμου, από πού προέρχεται το νερό κάθε υποδικτύου (από πού είναι το νερό στο Γαλατάκι, το Περιγιάλι ή τον Κόρφο) και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δημότες-καταναλωτές της Εταιρίας να λαμβάνουν σωστή και έγκαιρη – και όχι μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη - ενημέρωση. Είναι δεδομένη και η απαίτησή μας για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία μέσω της ύδρευσης. 
Καλούμε επίσης τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γαλατακίου κ. Γεώργαρη να μας ενημερώσει για τους λόγους ή τις πληροφορίες που είχε ώστε να αναρτήσει την προειδοποίηση περί μη πόσιμου νερού στην περιοχή ευθύνης του μετά τις 4/7/2014.

Το θέμα του νερού στον Δήμο είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα με το οποίο έγινε πολύ μεγάλο παιχνίδι προεκλογικά προς όφελος του κυρίου Πνευματικού. Το θέμα έχει πάρα πολλές παραμέτρους (επάρκεια νερού, δικτύωση, ποιότητα, τιμολόγηση κ.α.) και δεν πρόκειται να το αφήσουμε. Θα επανέλθουμε με νέα ερωτήματα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ