Το νερό απο την Στυμφαλία... όνειρο θερινής νυκτός για την Σολυγεία;;


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα sfedona.gr  δραματικές είναι οι εξελίξεις με το νερό που παίρνει η Κόρινθος από τις πηγές Δρίζας στην Στυμφαλία.

Μπουλντόζα του Δήμου Σικυωνίων και ντόπιοι πολίτες με τσάπες γκρέμισαν τα αυθαίρετα έργα νέου δικτύου του Δήμου Κορινθίων, ενώ στην περιοχή έφτασαν και περιπολικά.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο:

"Αυθαίρετα και χωρίς συνεννόηση με το Δήμο Σικυωνίων και τις τοπικές κοινότητες Στυμφαλίας, Λαύκας και της ευρύτερης περιοχής ο Αλέκος Πνευματικός έστειλε χθες Δευτέρα 28.7.2014 συνεργείο να συνδέσει το αντλιοστάσιο του Δήμου Κορινθίων (με σωλήνα Φ500 !!) με άλλες πηγές της Στυμφαλίας που χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι τοπικές κοινότητες για να εμπλουτίζουν την λίμνη της Στυμφαλίας. Έγινε αντιληπτό από τους ντόπιους το παράνομο εγχείρημα του Πνευματικού και ξεσηκώθηκαν όλοι οι πρόεδροι των γύρω κοινοτήτων και πολλοί κάτοικοι. Αφού ενημέρωσαν και τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, ο οποίος «τα πήρε στο κρανίο» για την αυθαιρεσία του συναδέλφου του από την Κόρινθο , έβαλαν μπουλντόζα του Δήμου Σικυωνίων και μαζί με τις τσάπες των κατοίκων ξηλώθηκε από την ρίζα το παράνομο έργο του Πνευματικού."